Αύριο έχει οριστεί να ξεκινήσει η επαναληπτική δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, για την οποία έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναμένεται να υποστηρίξει ότι η υπεξαίρεση στον κεντρικό δήμο ξεκίνησε πριν ο ίδιος αναλάβει τη δημαρχία, ενώ θα προσπαθήσει να αποδείξει στην πράξη τα όσα υποστηρίζει, αναφερόμενος στην πρωτόδικη απόφαση περί «δικαστικής πλάνης» και «διάτρητης απόφασης».

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσουν ακόμη ο επίσης καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος καταδικάστηκε κι αυτός σε ισόβια, αλλά ήταν ο μόνος που πρωτόδικα ομολόγησε την υπεξαίρεση.

Για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, που προσδιορίστηκε στα 18 εκατ. ευρώ, κατηγορούνται επιπλέον δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, οι οποίοι καταδικάστηκαν- αντιστοίχως -σε κάθειρξη 15 και 10 ετών, αλλά το δικαστήριο τους άφησε ελεύθερους μέχρι την επαναληπτική δίκη.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr