400 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι έχουν φύγει από το 2009

400 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι έχουν φύγει από το 2009 Facebook Twitter
4

Σχεδόν 400.000 θα είναι οι αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του έτους, σε σχέση με τον όγκο του δημόσιου τομέα το 2009, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Ο κ. Μανιτάκης είπε ότι το 2009 οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν 1 εκατομμύριο αλλά ήδη έχουν αποχωρήσει 360 χιλιάδες και ως το τέλος του 2012 αναμένεται να αποχωρήσουν ακόμη 40 χιλιάδες.

Έτσι, το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων στο τέλος του χρόνου δεν θα ξεπερνά τις 600 χιλιάδες και άρα κατά τον υπουργό δεν χρειάζεται να γίνουν απολύσεις. «Εχει καλυφθεί και η διατύπωση για 150.000 απολύσεις που είχε γίνει το 2010» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε «έως σήμερα δεν έχει γίνει ούτε μια απόλυση. Εγώ δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου ούτε σε μια απόλυση».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
λαϊκιστής και ο κ.Υπουργός!η απογραφή το καλοκαίρι του 2010 έδειξε 768.000 υπαλλήλους συμπεριλαμβανομένων των αιρετών, των συμβασιούχων, των μελών Δ.Σ. κλπ.
Ας πούμε ότι έφυγαν πράγματι 400.000 χιλιάδες. Τι συμπέρασμα βγαίνει; Ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί το ίδιο κακά και όταν αυτοί "δούλευαν" (πιο σωστά μισθοδοτούνταν). ΑΚόμα ένα συμπέρασμα, πλεονάζαν.
Μας δουλεύεις ρε Μανιτάκη; Πες απλά ότι δεν τολμάς να βάλεις την υπογραφή σου για να μη συνδέσεις το όνομα σου με απολύσεις και άσε τις σαχλές δικαιολογίες. Σε είχα για σοβαρό άνθρωπο!Άκου 400.000 υπάλληλοι έφυγαν.. μάλλον 400.000 ΜΠΗΚΑΝ απ'το 2009.