ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

400 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι έχουν φύγει από το 2009

400 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι έχουν φύγει από το 2009 Facebook Twitter
4

Σχεδόν 400.000 θα είναι οι αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του έτους, σε σχέση με τον όγκο του δημόσιου τομέα το 2009, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Ο κ. Μανιτάκης είπε ότι το 2009 οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν 1 εκατομμύριο αλλά ήδη έχουν αποχωρήσει 360 χιλιάδες και ως το τέλος του 2012 αναμένεται να αποχωρήσουν ακόμη 40 χιλιάδες.

Έτσι, το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων στο τέλος του χρόνου δεν θα ξεπερνά τις 600 χιλιάδες και άρα κατά τον υπουργό δεν χρειάζεται να γίνουν απολύσεις. «Εχει καλυφθεί και η διατύπωση για 150.000 απολύσεις που είχε γίνει το 2010» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε «έως σήμερα δεν έχει γίνει ούτε μια απόλυση. Εγώ δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου ούτε σε μια απόλυση».

4

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
λαϊκιστής και ο κ.Υπουργός!η απογραφή το καλοκαίρι του 2010 έδειξε 768.000 υπαλλήλους συμπεριλαμβανομένων των αιρετών, των συμβασιούχων, των μελών Δ.Σ. κλπ.
Ας πούμε ότι έφυγαν πράγματι 400.000 χιλιάδες. Τι συμπέρασμα βγαίνει; Ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί το ίδιο κακά και όταν αυτοί "δούλευαν" (πιο σωστά μισθοδοτούνταν). ΑΚόμα ένα συμπέρασμα, πλεονάζαν.
Μας δουλεύεις ρε Μανιτάκη; Πες απλά ότι δεν τολμάς να βάλεις την υπογραφή σου για να μη συνδέσεις το όνομα σου με απολύσεις και άσε τις σαχλές δικαιολογίες. Σε είχα για σοβαρό άνθρωπο!Άκου 400.000 υπάλληλοι έφυγαν.. μάλλον 400.000 ΜΠΗΚΑΝ απ'το 2009.