Την άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου για τα περί «πολιτικού λιντσαρίσματος» του Χρήστου Πάχτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

 

Θέμα δημιουργήθηκε με την ψήφο της βουλευτή των ΑΝΕΛ, μέλους της επιτροπής Μ. Κόλλια – Τσαρουχά, καθώς η ενημέρωση από την επιτροπή ήταν ότι ψήφισε λευκό. Η ίδια λέει ότι ήταν λάθος η ενημέρωση και πως ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας, επισημαίνοντας ότι .η λάθος πληροφόρηση για την στάση της «συνοδεύεται» από σχόλια που την φέρουν να επιστρέφει στη ΝΔ, σενάρια τα οποία διαψεύδει.

 

Σύμφωνα με τη βουλευτή, στην Επιτροπή Δεοντολογίας έγιναν δύο ψηφοφορίες. Αρχικά για την πρόταση του Π. Καμμένου να επιστραφεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία για παρακίνηση κατοίκων της Χαλκιδικής σε «λιντσάρισμα» του δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρ. Πάχτα, προκειμένου να κληθεί για προφορικές διευκρινίσεις. Σε αυτή την ψηφοφορία η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε «παρών», ενώ τα υπόλοιπα παρόντα μέλη της Επιτροπής ψήφισαν κατά της πρότασης.

 

Στη δεύτερη ψηφοφορία επί της πρότασης για άρση ασυλίας του Π. Καμμένου, σύμφωνα με την Μ. Κόλλια – Τσαρουχά, η ίδια ψήφισε υπέρ της άρσης, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν την άρση ασυλίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι η ενημέρωση από την Επιτροπή ήταν ότι η άρση ασυλίας ήταν με 8 ψήφους υπέρ και 1 λευκό (της Μ. Κόλλια – Τσαρουχά)

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr