«Θα αγωνιστούμε να μην εφαρμοστεί η πανεπιστημιακή αστυνομία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στην αστυνόμευση που θα εφαρμοστεί σε ορισμένα ΑΕΙ της χώρας.

 

Τα Πανεπιστήμια έχουν ανάγκη από καθηγητές και όχι από αστυφύλακες, υποστήριξε ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Όλα πλήττονται από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση. Ακόμη και φέτος ο τακτικός προϋπολογισμός για την παιδεία μειώνεται».

 

Όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση με βάση τη «συκοφαντική επίθεση ότι τα πανεπιστήμια είναι άντρα ανομίας και βίας προχωρεί στην ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δηλαδή στην επανίδρυση του αλήστου μνήμης Σπουδαστικού της Ασφάλειας».

 

Σημειώνεται ότι αρκετοί πρυτάνεις, καθηγητές, και πολλοί φοιτητές αντιδρούν στο μέτρο της αστυνόμευσης στα ΑΕΙ.

 

«Τα πανεπιστήμια είναι φάροι δημοκρατικής διδασκαλίας και έρευνας. Διοικούνται με βάση την αρχή του αυτοδιοίκητου. Η αναγκαία φύλαξή τους πρέπει να γίνεται από υπηρεσίες που λογοδοτούν στις πανεπιστημιακές Αρχές. Η κυβέρνηση επιλέγει μια αυταρχική ρύθμιση εις βάρος των δημόσιων πανεπιστημίων και ανοίγει το δρόμο για ακόμη μεγαλύτερη καταστολή εις βάρος των νέων. Αυτές οι ρυθμίσεις θα δημιουργήσουν εντάσεις στα πανεπιστήμια. Δεν θα εφαρμοστούν στην πράξη. Θα αγωνιστούμε να μην εφαρμοστούν στην πράξη και τελικώς θα καταργηθούν όταν φύγει η Δεξιά» κατέληξε ο κ. Φίλης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr