Γεραπετρίτης: Αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε πολύ περισσότερους νεκρούς- ΣΥΡΙΖΑ: Καμία λογική

Γεραπετρίτης: Αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε πολύ περισσότερους νεκρούς- ΣΥΡΙΖΑ: Καμία λογική Facebook Twitter
0

Την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Ελλάδα. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ νωρίτερα, ο υπουργός επικρατείας δήλωσε πως συνολικά ΜΕΘ έχουν αυξηθεί από 557 σε 1.230 και από αυτές, σχεδόν οι μισές είναι για ασθενείς με κορωνοϊό. «Προφανώς θα θέλαμε να έχουμε και 5.000 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» παραδέχθηκε, προσθέτοντας οι ΜΕΘ «δεν είναι η λύση του ζητήματος και θα πρέπει πρώτα από όλα να προσέχουμε ώστε να μην προσφεύγουμε σε αυτές».

«Εάν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα σήμαινε, κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων, ότι θα είχαμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45% με 50%. Άρα σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε αυτούς που μπαίνουν στην ειδική θεραπεία αλλά να απομειώσουμε το φαινόμενο, τηρώντας μέτρα και προσπαθώντας όσο το δυνατόν να έχουμε κοινωνική αποστασιοποίηση», είπε μεταξύ άλλων. 

ΣΥΡΙΖΑ: Τυμβωρυχία και προσβολή της κοινωνίας


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις αυτές, κάνοντας μνεία στην πληρότητα των ΜΕΘ Covid-19 που στη βόρεια Ελλάδα είναι στο 99%.

«Ο κ. Γεραπετρίτης, κακοποιώντας κάθε έννοια λογικής, την ώρα που η διαθεσιμότητα ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 99%, δηλαδή δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς, ισχυρίστηκε σήμερα ότι, αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Η τυμβωρυχία και η προσβολή της κοινωνίας δεν περιορίζεται στις καθημερινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όπως ο κ. Γεραπετρίτης ή ο κ. Γεωργιάδης», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. 


«Αποτελεί την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Της κυβέρνησης που συνειδητά άφησε εν μέσω πανδημίας τα νοσοκομεία με 6.000 λιγότερους εργαζόμενους. Της κυβέρνησης που αρνείται να συνταγογραφήσει τα τεστ. Της κυβέρνησης που, αντί να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, επιτάσσει το δημόσιο σύστημα για τα κέρδη των λίγων. Της κυβέρνησης που καταθέτει προϋπολογισμό με περικοπές στις δαπάνες Υγείας για το 2021 εν μέσω πανδημίας. Τίποτα πια δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές τους ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM