Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη, με 110 ψήφους υπέρ, 29 λευκά και 1 άκυρο, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της πριν από λίγο.

Οι 110 ψήφοι υπέρ Τζανακοπουλου ήταν σε σύνολο 140 ψηφισάντων ενώ η Κεντρική Επιτροπή αριθμεί 151 μέλη.

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση

Νωρίτερα, επίθεση στην κυβέρνηση, για τη διαχείριση της πανδημίας, την κατάσταση της οικονομίας και τα ελληνοτουρκικά, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση «κάθε ημέρα που περνάει κατεδαφίζει, αντί να χτίζει» και «γυρίζει τη χώρα με ταχύτητα στα δύσκολα χρόνια του 2010-15» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Οδηγεί τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση που έχει συναντήσει», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις συνθήκες που δημιούργησε και με τις συνταγές των πιο σκληρών μνημονίων: περιορισμούς σε συντάξεις και μισθούς, εργασιακό μεσαίωνα, ιδιωτικοποιήσεις σε τιμή ευκαιρίας, απαξίωση της δημόσιας παιδείας της υγείας και του κοινωνικού κράτους και περαιτέρω διεύρυνση των ανισοτήτων».

«Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση. Ούτε και θέλει, όμως», είπε ακόμη, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «ιδεοληπτική και ανιστόρητη εμμονή ότι όλα μπορεί να τα λύσει η ασυδοσία της αγοράς».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM