ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση κάθε ημέρα που περνά κατεδαφίζει, αντί να χτίζει

Τσίπρας: Η κυβέρνηση κάθε ημέρα που περνά κατεδαφίζει, αντί να χτίζει Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση στην κυβέρνηση, για τη διαχείριση της πανδημίας, την κατάσταση της οικονομίας και τα ελληνοτουρκικά, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση «κάθε ημέρα που περνάει κατεδαφίζει, αντί να χτίζει» και «γυρίζει τη χώρα με ταχύτητα στα δύσκολα χρόνια του 2010-15» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Οδηγεί τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση που έχει συναντήσει», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις συνθήκες που δημιούργησε και με τις συνταγές των πιο σκληρών μνημονίων: περιορισμούς σε συντάξεις και μισθούς, εργασιακό μεσαίωνα, ιδιωτικοποιήσεις σε τιμή ευκαιρίας, απαξίωση της δημόσιας παιδείας της υγείας και του κοινωνικού κράτους και περαιτέρω διεύρυνση των ανισοτήτων».

«Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση. Ούτε και θέλει, όμως», είπε ακόμη, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «ιδεοληπτική και ανιστόρητη εμμονή ότι όλα μπορεί να τα λύσει η ασυδοσία της αγοράς».

Κριτική για τα ελληνοτουρκικά

Σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «κινείται στη λογική του "βλέποντας και κάνοντας", χωρίς αποφασιστικότητα και με εμφανή αμηχανία».

Ακόμη, καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «δεν θέτει τους συμμάχους μας προ των ευθυνών τους». Για τον ΣΥΡΙΖΑ, «οποιαδήποτε εθνική στρατηγική με αρχή μέση και τέλος πρέπει να έχει ως στόχο τον τερματισμό των εκβιασμών από την Τουρκία, την επανεκκίνηση του διαλόγου, των διερευνητικών για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ και- αν αυτές δεν καταλήξουν- το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης», πρόσθεσε.

«Το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε μια προσπάθεια να ελέγχει ο πρωθυπουργός τους αρμούς της εξουσίας, και να τους χρησιμοποιεί προς ίδιον όφελος», είπε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τους υπουργούς ότι «ασχολούνται με την εξυπηρέτηση των ημετέρων, voucher, παγουρίνια, καλλιέργεια σχέσεων με βαρόνους του χρήματος».

«Μέσω της κατευθυνόμενης από το Μέγαρο Μαξίμου προπαγάνδας, δεν διστάζει να υπονομεύει ακόμα την ίδια τη δημοκρατία. Η Ελλάδα ζει αυτή τη στιγμή ζει μια κατάσταση που μόνο ομαλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

Η αντίδραση της ΝΔ

Αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα της κοινωνίας, που δεν ενδιαφέρουν κανέναν, σχολίασε η ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας μιλάει για έλεγχο των "αρμών της εξουσίας" και για "μη ομαλή κατάσταση" και χειροκροτάει ο Νίκος Παππάς και χαμογελάει ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Αυτό που ομολογεί ο ίδιος ότι επιχείρησε να κάνει και -ευτυχώς για τη Δημοκρατία μας- δεν τα κατάφερε, ας πάψει να προσπαθεί να το φορτώσει σε άλλους. Κι ας σταματήσει επιτέλους να μιλάει τόσο απαξιωτικά για τους Έλληνες πολίτες, κατηγορώντας τους διαρκώς ως θύματα προπαγάνδας», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας αναλογιστεί μήπως η χαμηλή απήχηση του ίδιου και του κόμματός του δεν οφείλεται στους άλλους, αλλά στο ότι αυτά που λέει είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα της κοινωνίας που δεν ενδιαφέρουν κανέναν, παρά μόνο τα κομματικά του στελέχη», συμπληρώνει η ΝΔ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM