Δημοσκόπηση: Στο 18,2% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Σημαντικότερο πρόβλημα η ανεργία

Δημοσκόπηση: Στο 18,2% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Σημαντικότερο πρόβλημα η ανεργία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με ποσοστό 18,2% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για τον μήνα Ιούνιο.

Ειδικότερα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 40,1% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 21,9%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ΚΚΕ με 5,2%, Ελληνική Λύση με 3,8%, ΜέΡΑ 25 με 2,8%, Χρυσή Αυγή με 1,5%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 4,9% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 13,2%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ»: 8% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή»: 5,2%.

Δημοσκόπηση: Στο 18,2% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Σημαντικότερο πρόβλημα η ανεργία Facebook Twitter

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 65,3% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 15,3%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 6,6%. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 5,2% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 7,5%.

Δημοσκόπηση: Στο 18,2% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Σημαντικότερο πρόβλημα η ανεργία Facebook Twitter

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 43,4% απαντά η ΝΔ, το 26,6% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 17,8% κανένα κόμμα.

Δημοσκόπηση: Στο 18,2% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Σημαντικότερο πρόβλημα η ανεργία Facebook Twitter

Στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 45,6% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 26,3%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 23%.

Δημοσκόπηση: Στο 18,2% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Σημαντικότερο πρόβλημα η ανεργία Facebook Twitter

Στο ερώτημα «ένας ενδεχόμενος ανασχηματισμός θα βελτιώσει τη λειτουργία της κυβέρνησης ΝΔ;» το 47,5% απαντά «σίγουρα ναι» και «μάλλον ναι».

Η πανδημία του Covid -19 έχει αφήσει βαθιά σημάδια στην ζωή της χώρας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Ως προς το υγειονομικό σκέλος της πανδημίας, το 75,3% των ερωτηθέντων φοβάται μια έξαρση της πανδημίας στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ το 63,4% ανησυχεί με την πιθανότητα να ασθενήσει προσωπικά ή να ασθενήσει κάποιο μέλος της οικογένειας, κυρίως ηλικιωμένοι.

Δημοσκόπηση: Στο 18,2% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Σημαντικότερο πρόβλημα η ανεργία Facebook Twitter

Οι πολίτες θεωρούν ότι τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: Ανεργία με 49,3%, Μεταναστευτικό / Προσφυγικό / Οικονομικοί μετανάστες με 39,5%, Υγεία / Περίθαλψη με 32,8%, Οικονομική ανάπτυξη με 30,2% και πανδημία COVID-19 με 29,9%.

Δημοσκόπηση: Στο 18,2% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Σημαντικότερο πρόβλημα η ανεργία Facebook Twitter

Στο ερώτημα «Πόσο πιθανό θεωρείται ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών», οι πολίτες με ποσοστό 66% απαντούν «πολύ» και «αρκετά».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

«Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιήσει και της Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει μια αποστολή επιτήρησης των λιβυκών αρχών έξω από τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Πολιτική / Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «παράνομο, ανυπόστατο και απαράδεκτο», τονίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα»
LIFO NEWSROOM