Παππάς: Όταν αναφερόμουν στο «μαγαζάκι», εννοούσα του Μιωνή - Ο Τσίπρας δεν ήξερε για τη συνάντηση

Παππάς: Όταν αναφερόμουν στο «μαγαζάκι», εννοούσα του Μιωνή - Ο Τσίπρας δεν ήξερε για τη συνάντηση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για το ηχητικό ντοκουμέντο με τη μεταξύ τους συνομιλία που παρέδωσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή μίλησε ο Νίκος Παππάς

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και ερωτηθείς για το αν πρόκειται για τη δική του φωνή στο ηχητικό ντοκουμέντο, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε: «Είναι η δική μου φωνή στο ηχητικό. Και βεβαίως αναφερόμουν στις business που κάνει κι έκανε ο κ. Παπασταύρου με τον κ. Μιωνή. Και κομμάτια αυτής της δραστηριότητας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πολύ πρόσφατα, αναφέρομαι στα 2,6 εκατ. ευρώ που είχε παρέμβει ο κ. Σαμαράς το 2013», είπε χαρακτηριστικά.

 
Αναφορικά με την καταγγελία του περί «κατασκευασμένων συνομιλιών», ο κ. Παππάς τόνισε πως «είναι προφανές πως η συνομιλία έχει προηγούμενο κομμάτι και κομμάτι μετά από αυτό που δημοσιοποιήθηκε. Είναι ακόμα προφανές πως σε επίμαχα σημεία έχει αποσιωπητικά και τον όρο "ακατάληπτο". Και από εκεί και πέρα ξεκινά ένα γαϊτανάκι. Ο κ. Μιωνής ηχογραφούσε αυτή τη συνομιλία και προσπαθούσε να εκμαιεύσει πράγματα από μένα. Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι εννοούσα μόνο τις δικές του ασχολίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες. Απασχολούσε καιρό τις Αρχές, είχε εκκρεμότητες με την ελληνική δικαιοσύνη».

Ο κ. Παππάς διευκρίνισε πως όταν είπε πως «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά», αναφερόταν στον κ. Μιωνή: «Τα 2,6 εκατομμύρια με ένα έμβασμα είναι πάρα πολλά λεφτά. Αυτοί που εξεγείρονται γιατί δεν ζητούν την δικαστική συνδρομή από τον Παναμά, για να δούμε ποιο είναι αυτό το έμβασμα;», διερωτήθηκε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας πως εξήγησε στον κ. Μιωνή πως: «αν η δική σου επιχειρηματική ατζέντα είναι ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, θα μας βρεις απέναντι. Ο ίδιος είχε εκκρεμότητες με τις φορολογικές Αρχές, έχει πέσει σε αντιφάσεις...»

«Για την ατζέντα μιλώ για τον οποιονδήποτε», σημειώνει, ερωτηθείς γιατί δεν απευθύνεται στον κ. Μιωνή σε β' ενικό πρόσωπο.

Επιπλέον, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι όταν μιλούσε για «μαγαζάκι» αναφερόταν στον Σάμπυ Μιωνή, τις δικές του επιχειρήσεις και τα χρήματα που έβγαζε. «Το μαγαζί του κ. Μιωνή, είναι ένας άνθρωπος που διαχειρίστηκε τη μεγάλη πλειοψηφία των χρημάτων της λίστας Λανγκάρτ». 

Διερωτήθηκε μάλιστα: «Γιατί έχει μπει στη δημόσια πολιτική συζήτηση ο κ. Μιωνής, διότι ήρθε και κατέθεσε στην προανακριτική για την Novartis». Όπως, μάλιστα, ανέφερε, ο «Μιωνής μου ζητά να τον διορίσω πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ. Εξηγεί ότι έχει πληρώσει μεγάλα ποσά...»

Ως προς τη σύζυγο του πρωθυπουργού, ο κ. Παππάς σημείωσε: «Η κυρία Μητσοτάκη, ήταν μονίμως στην ατζέντα της συζήτησης με τον κ. Μιωνή. Μου εξηγούσε ότι ο κ. Παπασταύρου -ο οποίος είναι άμεσος συνεργάτης του- έχει μια εγγύτητα με την κ. Μαρέβα που θα τον απέτρεπε ό,τι κι αν ήξερε, ό,τι κι αν έβλεπε να μην τα πει δημοσίως».

Αναφορικά με το γιατί συναντήθηκε με τον επιχειρηματία, ανέφερε: Ο μόνος λόγος που υπήρξε η δική μας παρουσία στην υπόθεση, είναι η παραίνεση από το κράτος του Ισραήλ. Αποδεικνύεται όμως, ότι στο παρελθόν έχουν γίνει διαμεσολαβήσεις στο ανώτατο επίπεδο, και εννοώ τη διαμεσολάβηση τού κ. Σαμαρά το 2013, που κουμπώνει με το έμβασμα των 2,6 εκατ. ευρώ. Υπάρχει ένας πρωθυπουργός που ζητά από εκδότη να μην ενοχλεί τον Παπασταύρου και τον Μιωνή, επειδή έχουν βοηθήσει τη ΝΔ, κι αποδεικνύεται μετά από καιρό -κι αναρωτιέμαι τι έχει γίνει με τη Δικαιοσύνη- ότι υπάρχει έμβασμα 2,6 εκατομμυρίων ευρώ»

Ο ίδιος τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη συνάντηση με τον Μιωνή. «Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε την εν λόγω συνάντηση».

Ο κ. Παππάς, ανέφερε μάλιστα ότι η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του κ. Μιωνή ο οποίος ζητούσε επισταμένα τη συνάντηση γιατί ήθελε να στήσει την ηχογράφηση. «Και οι άλλες συναντήσεις έγιναν κατόπιν δικής του επιμονής», προσθέτει. «Έγιναν διάφορες συναντήσεις, ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται για κάθε μία ξεχωριστά».

Ανακοίνωση της ΝΔ

Λίγο μετά την τηλεοπτική συνέντευξη του πρώην υπουργού Επικρατείας, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα ή τη διαγραφή του ή την ανάληψη ευθύνης του παρακράτους: 

«Ο κ. Παππάς με τη σημερινή θλιβερή τηλεοπτική εμφανισή του, μόνο για ένα πράγμα έπεισε: για την ενοχή του. Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να "πουλήσει" φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Η μόνη αλήθεια που είπε ήταν ότι η φωνή είναι η δική του. Λέει ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ. Το περιεχόμενο της συνομιλίας, όμως, άλλα λέει.

Τι σχέση έχει το υποτιθέμενο αίτημα του Ισραήλ με τον Παπαγγελόπουλο, την Τουλουπάκη, τα λεφτά, τα "μαγαζιά" και την στοχοποίηση της κας Μαρέβα Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη;


Ο κ. Παππάς είχε το θράσος να ισχυριστεί πως όταν έλεγε στον κ. Μιωνή πως «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά» εννοούσε τον ίδιο τον κ. Μιωνή τον οποίο είχε μπροστά του. Αλλά του μιλούσε σε τρίτο πρόσωπο....

Οσο για το «μαγαζί»; Κατάπιε τη γλώσσα του ψελίζοντας κατι ακαταλαβίστικα. Ο κ.Τσίπρας έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον στενό συνεργάτη του κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους.»

Στον εισαγγελέα το ηχητικό 

Τον πλήρη φάκελο των στοιχείων που έχει στη διάθεση της σχετικά με τις καταγγελίες Μιωνή καθώς και το ηλεκτρονικό αρχείο της συνομιλίας του επιχειρηματία με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, απέστειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Η ηχογραφημένη συνομιλία του επιχειρηματία καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που περιέχονται στον φάκελο που έστειλε στην εισαγγελία η Προανακριτική θα μελετηθούν από τον εισαγγελέα ο οποίος αναμένεται σύντομα, ενδεχομένως και αύριο, να αποφασίσει τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί. Αν δηλαδή το επίμαχο υλικό θα αποτελέσει αντικείμενο ποινικής έρευνας και εφόσον τεθεί υπό διερεύνηση ποιες θα είναι οι κατευθύνσεις, τα ερευνώμενα ζητήματα δηλαδή, που θα δοθούν στον εισαγγελικό λειτουργό που θα αναλάβει την διενέργεια της.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM