Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Τουρισμός με ασφάλεια στην Ελλάδα

Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Τουρισμός με ασφάλεια στην Ελλάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους τουρίστες το καλοκαίρι δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια έστειλε από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο ανέφερε πως αισθάνεται μεγάλη χαρά που βρίσκεται στον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου, έναν από τους πλέον σημαντικούς και εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους μας, για να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή να υποδεχτεί τους τουρίστες φέτος το καλοκαίρι, θέτοντας την ασφάλεια και την υγεία ως κορυφαία προτεραιότητα.

Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Τουρισμός με ασφάλεια στην Ελλάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Τουρισμός με ασφάλεια στην Ελλάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI

«Θα ανοίξουμε όλα τα μουσεία μας στις 15 Ιουνίου, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα. Και θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες και τους τουρίστες, οι οποίοι θα έρχονται στη Σαντορίνη όχι μόνο για το εκπληκτικό της τοπίο και τα φημισμένα της ηλιοβασιλέματα, αλλά και για τους μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «Και αυτός ο εξαιρετικά καλά διατηρημένος προϊστορικός οικισμός αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα της μεγάλης πλούσιας κληρονομιάς της χώρας μας. Θέλουμε επομένως να έρθουν τουρίστες και όπως βλέπετε όλα είναι έτοιμα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα τηρούνται οι σωστές κοινωνικές αποστάσεις, οι οδηγίες που έχουν δώσει οι ειδικοί μας, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς οι τουρίστες μας. Επιθυμούμε να προστατεύουμε τη δική τους υγεία καθώς και την υγεία των εργαζομένων και του τοπικού πληθυσμού. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να το πετύχουμε».

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Τουρισμός με ασφάλεια στην Ελλάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI

Λίγο νωρίτερα, αμέσως μετά την άφιξη του στη Σαντορίνη ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Σαντορίνης Βασίλης Μαλαματένιος και εργαζόμενοι. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις υγειονομικές ανάγκες του νησιού ενώ έγινε ειδική μνεία στην προετοιμασία που έχει γίνει σχετικά με τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων για τον κορονοϊό και την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων.


Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM