Διαδοχικές συσκέψεις στο Μαξίμου -Στο τραπέζι το πλάνο για την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Διαδοχικές συσκέψεις στο Μαξίμου -Στο τραπέζι το πλάνο για την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Διαδοχικές συσκέψεις θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο το σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό.

Ο πρωθυπουργός θα έχει στις 10:00 σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα παραδοθεί στον κ. Μητσοτάκη η πρόταση για την άρση των μέτρων.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ομάδα για την άρση των μέτρων, για την ανάλυση την πρόταση των ειδικών, προκειμένου να αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή χαλάρωσης των μέτρων του κορωνοϊού. Έχει ήδη προαναγγελθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις τη Δευτέρα για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας έχουν παραταθεί έως τις 4 Μαΐου, ενώ και κατά τη διάρκεια των χθεσινών ενημερώσεων για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι έως τότε η έξοδος από το σπίτι θα γίνεται για συγκεκριμένους λόγους.

Όπως όλα δείχνουν αυτή η παράταση θα είναι πιθανότατα η τελευταία. Το βασικό σενάριο είναι πως από τις 4 Μαΐου θα ανοίξουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και εμπορικά καταστήματα, ενώ θα καταργηθεί η αποστολή SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, όλα δείχνουν ότι στις 11 Μαΐου θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Γ' Λυκείου, ενόψει και των πανελλαδικών εξετάσεων. Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν σε διαφορετικές φάσεις. Στο μεταξύ, χθες δόθηκε παράταση στην άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς μαθητών

Τα πολυκαταστήματα αναμένεται να ανοίξουν μετά τις 15 Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, ενώ από τις 25 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, αλλά με αυστηρούς κανονισμούς για την τήρηση αποστάσεων.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM