Σε άλλο ένα μέτρο προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σε μία προσπάθεια συγκράτησης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

Με απόφαση του Γιώργου Πιτσιλή οι αρμόδιες υπηρεσίες σταματούν να εξετάζουν τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας, που κάνουν οι φορολογούμενοι ηλεκτρονικά. Ο στόχος είναι η αποτροπή κατάχρησης του δικαιώματος μεταβολής μόνιμης κατοικίας από τους φορολογούμενους.

 

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, που εφαρμόζονται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και ισχύει για όσο ισχύουν τα συγκεκριμένα μέτρα.

 

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

 

Εν τω μεταξύ, το ενδεχόμενο να μπλοκαριστούν όσοι αλλάζουν διεύθυνση στο taxisnet σε μία προσπάθεια να ταξιδέψουν στην επαρχία για το Πάσχα, εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

 

Όπως τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο ΣΚΑΪ, «θέλω να πιστεύω ότι λίγοι συμπολίτες μας χρησιμοποιήσαν αυτή την διαδικασία. Το πιθανότερο είναι αυτοί που έκαναν χρήση της συγκεκριμένης διαδικασίας να μην μπορούν να επιστρέψουν στην φορολογική τους βάση».

 

Ο κ. Πλακιωτάκης που συνομίλησε για το θέμα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιὠργο Πιτσιλή, συμπλήρωσε πως «είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να τηρήσουμε  με συνεπή τρόπο τα μέτρα που μας προτείνουν οι ειδικοί ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν».

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ