ΑΑΔΕ: Παγώνει τις αλλαγές μόνιμης κατοικίας εν όψει Πάσχα - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

ΑΑΔΕ: Παγώνει τις αλλαγές μόνιμης κατοικίας εν όψει Πάσχα - Τι εξετάζει η κυβέρνηση Facebook Twitter
1

Σε άλλο ένα μέτρο προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σε μία προσπάθεια συγκράτησης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Με απόφαση του Γιώργου Πιτσιλή οι αρμόδιες υπηρεσίες σταματούν να εξετάζουν τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας, που κάνουν οι φορολογούμενοι ηλεκτρονικά. Ο στόχος είναι η αποτροπή κατάχρησης του δικαιώματος μεταβολής μόνιμης κατοικίας από τους φορολογούμενους.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, που εφαρμόζονται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και ισχύει για όσο ισχύουν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Εν τω μεταξύ, το ενδεχόμενο να μπλοκαριστούν όσοι αλλάζουν διεύθυνση στο taxisnet σε μία προσπάθεια να ταξιδέψουν στην επαρχία για το Πάσχα, εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο ΣΚΑΪ, «θέλω να πιστεύω ότι λίγοι συμπολίτες μας χρησιμοποιήσαν αυτή την διαδικασία. Το πιθανότερο είναι αυτοί που έκαναν χρήση της συγκεκριμένης διαδικασίας να μην μπορούν να επιστρέψουν στην φορολογική τους βάση».

Ο κ. Πλακιωτάκης που συνομίλησε για το θέμα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιὠργο Πιτσιλή, συμπλήρωσε πως «είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να τηρήσουμε  με συνεπή τρόπο τα μέτρα που μας προτείνουν οι ειδικοί ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Πολύ φοβάμαι ότι πλέον τα μέτρα αρχίζουν να αποκτούν έναν χαρακτήρα κυνηγιού μαγισσών. Ασχέτως από το ποιές μπορεί να είναι οι συνέπειες του μέτρου προς τους συνεπείς πολίτες, εφόσον μπορεί να δώσει επιτέλους εκείνο το χαριστικό και πολυπόθητο "μάθημα" στους ασυνεπείς συμπολίτες μας που δεν σέβονται εμάς τους υπόλοιπους τότε θα το εφαρμόσουμε ώστε να μην νομίζουν οτι μας πιάνουνε κορόιδα.Αυτό που το κάνει χειρότερο είναι ο ισχυρισμός "θέλω να πιστεύω ότι λίγοι συμπολίτες μας χρησιμοποιήσαν αυτή την διαδικασία" Πηγή: www.lifo.grΑν πράγματι είναι λίγοι (δεν είναι ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον αριθμό, ηλεκτρονικά γίνεται η διαδικασία σύμφωνα με το άρθρο) τότε για ποιό λόγο θα την πληρώσουν και όσοι έχουν όντως την ανάγκη της υπηρεσίας;Όπως και να έχει, ας ελπίσουμε ότι το μέτρο θα ίσχυσει μόνο για την περίοδο μέχρι το Πάσχα, αν και τότε η φράση "Το πιθανότερο είναι αυτοί που έκαναν χρήση της συγκεκριμένης διαδικασίας να μην μπορούν να επιστρέψουν στην φορολογική τους βάση" φαίνεται να υποννοεί το αντίθετο.