Μητσοτάκης: Αυστηροποίηση των μέτρων αν και όποτε χρειαστεί

Μητσοτάκης: Αυστηροποίηση των μέτρων αν και όποτε χρειαστεί Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

«Ο Απρίλιος θα είναι πολύ κρίσιμος μήνας, μη χύσουμε την καρδάρα με το γάλα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να τονίσει την ανάγκη να συνεχιστεί η εφαρμογή των μέτρων για τον κορωνοϊό, τα οποία- δήλωσε- θα αυστηροποιηθούν αν κριθεί απαραίτητο. 

Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων. «Αν κρίνουμε, όποτε κρίνουμε, ότι πρέπει να παρέμβουμε και να αυστηροποιήσουμε κι άλλο το πλαίσιο θα το κάνουμε», ανέφερε για το θέμα.

«Ο Απρίλιος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής τα πηγαίνουμε καλύτερα από άλλες χώρες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης. «Θα ήταν ανεπίτρεπτο αυτή τη στιγμή να κλωτσήσουμε και να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί που έχουμε ήδη υλοποιήσει θα πρέπει να εφαρμόζονται με ευλάβεια. Και οι πολύ λίγοι -γιατί είναι πολύ λίγοι τελικά- αυτοί οι οποίοι συνειδητά αποκλίνουν από αυτούς τους περιορισμούς, θα πρέπει να συνετιστούν ώστε να αντιληφθούν ότι με αυτό τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους υγεία αλλά και την υγεία των ανθρώπων που αγαπούν περισσότερο, και τελικά την υγεία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Είμαστε δημοκρατία της πειθούς»

Μιλώντας για το ζήτημα της εφαρμογής των μέτρων, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Είμαστε μία δημοκρατία της πειθούς και έχουμε καταφέρει και έχουμε την κοινωνία με το μέρος μας. Την ηθική της ατομικής ευθύνης, νομίζω την έχουμε κάνει πράξη. Και σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στην προσπάθεια να αποτραπούν οι επισκέψεις ηλικιωμένων στις τράπεζες. «Ζητούμε και τη συστράτευση των νεότερων γενιών, να βοηθήσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες, να τους εξηγήσουν ότι μπορούν ορισμένες από τις πράξεις αυτές να τις κάνουν από το σπίτι, ώστε να μην υπάρχει αυτή η πίεση», σημείωσε για το θέμα.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», υπολογίζεται ότι εξυπηρετεί περίπου 75.000 πολίτες σε καθημερινή βάση, ενώ πανελλαδικά 210.000 οικογένειες λαμβάνουν τρόφιμα. Σε αυτο το πρόγραμμα απασχολούνται 3.047 υπάλληλοι, ενώ ενισχύθηκε με περίπου 1.200 εργαζόμενους από τις δημοτικές δομές που έκλεισαν.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε να διανέμονται κατ' οίκον μερίδες φαγητού σε αυτούς που σιτίζονταν έως τώρα από τα συσσίτια. Για αυτό, θα ζητηθεί η δωρεάν συνδρομή μεγάλων εταιρειών catering, ενώ για τη μεταφορά τροφίμων σε χωριά, όπου δεν επαρκούν τα δημοτικά οχήματα, θα ζητηθεί η δωρεάν συνδρομή εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM