Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: Εξετάζεται το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές

Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: Εξετάζεται το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές Facebook Twitter
0

Το ενδεχόμενο να μην παραταθεί το μέτρο των ανοιχτών σούπερ μάρκετ τις Κυριακές εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1: «Το νέο ωράριο που είχαμε ορίσει ισχύει μέχρι και αύριο. Αύριο θα βγάλουμε καινούργια υπουργική απόφαση. Θέλω να σας πως έχουμε μια συζήτηση και με τους ιδιοκτήτες και με τους εργαζομένους, αλλά και μέσα στο υπουργείο, μήπως δεν χρειάζεται τελικώς η Κυριακή, εφόσον είδαμε πως χθες είχε πολύ μεγάλη ηρεμία στα σούπερ μάρκετ και όλα πήγαν καλά».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν θέλουμε να εξαντλήσουμε τους εργαζομένους, των οποίων τον κόπο σέβομαι απόλυτα. Εμείς θέλαμε να ομαλοποιηθεί η ροή των ανθρώπων στα σούπερ μάρκετ», διευκρινίζοντας πως, σε αντίθεση με ό,τι νόμισαν κάποιοι, το μέτρο δεν υιοθετήθηκε για ιδεολογικούς λόγους: «Όχι, δεν υπάρχει εδώ ιδεολογική σύγκρουση. Εδώ υπάρχει μόνο μια πρακτική διαχείριση μιας κρίσης. Αύριο θα σας πως τι θα αποφασίσουμε για το θέμα του ωραρίου».

Γνωστοποίησε, δε, πως από τους χθεσινούς ελέγχους των αρμόδιων κλιμακίων σε 31 σούπερ μάρκετ της Αττικής και αρκετά της επαρχίας διαπιστώθηκε πως η κίνηση δεν ήταν μεγάλη. «Δεν θέλω να ταλαιπωρώ καθόλου τον κόσμο χωρίς λόγο» διεμήνυσε ο υπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα ανακοινωθούν νέοι κλάδοι (ΚΑΔ) που θα λάβουν στήριξη από την κυβέρνηση: «Θα ανακοινωθούν νέοι ΚΑΔ. Και τον Απρίλιο θα ανακοινωθούν. Θα μάθουμε σήμερα στο Ecofin τα νέα εργαλεία που πιθανόν να έχουμε και τότε θα αποφασίσουμε».

«Δεν υπάρχουν ανεπηρέαστες νησίδες στην οικονομία και αυτή η μάχη έχει τον χαρακτήρα μαραθωνίου, δεν έχει τα χαρακτηριστικά αγώνα δρόμου 100 μέτρων», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Αυτή η κρίση δεν θα τελειώσει σε μία εβδομάδα. Αν είμαστε τυχεροί, θα τελειώσει αρχές Μαΐου. Άρα δεν μπορούμε να ξοδέψουμε τα αποθέματα του κράτους αμέσως. Χρειάζεται να κρατήσουμε εφεδρείες».

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM