Το ενδεχόμενο να μην παραταθεί το μέτρο των ανοιχτών σούπερ μάρκετ τις Κυριακές εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού.

 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1: «Το νέο ωράριο που είχαμε ορίσει ισχύει μέχρι και αύριο. Αύριο θα βγάλουμε καινούργια υπουργική απόφαση. Θέλω να σας πως έχουμε μια συζήτηση και με τους ιδιοκτήτες και με τους εργαζομένους, αλλά και μέσα στο υπουργείο, μήπως δεν χρειάζεται τελικώς η Κυριακή, εφόσον είδαμε πως χθες είχε πολύ μεγάλη ηρεμία στα σούπερ μάρκετ και όλα πήγαν καλά».

 

Ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν θέλουμε να εξαντλήσουμε τους εργαζομένους, των οποίων τον κόπο σέβομαι απόλυτα. Εμείς θέλαμε να ομαλοποιηθεί η ροή των ανθρώπων στα σούπερ μάρκετ», διευκρινίζοντας πως, σε αντίθεση με ό,τι νόμισαν κάποιοι, το μέτρο δεν υιοθετήθηκε για ιδεολογικούς λόγους: «Όχι, δεν υπάρχει εδώ ιδεολογική σύγκρουση. Εδώ υπάρχει μόνο μια πρακτική διαχείριση μιας κρίσης. Αύριο θα σας πως τι θα αποφασίσουμε για το θέμα του ωραρίου».

 

Γνωστοποίησε, δε, πως από τους χθεσινούς ελέγχους των αρμόδιων κλιμακίων σε 31 σούπερ μάρκετ της Αττικής και αρκετά της επαρχίας διαπιστώθηκε πως η κίνηση δεν ήταν μεγάλη. «Δεν θέλω να ταλαιπωρώ καθόλου τον κόσμο χωρίς λόγο» διεμήνυσε ο υπουργός.

 

Παράλληλα, τόνισε ότι θα ανακοινωθούν νέοι κλάδοι (ΚΑΔ) που θα λάβουν στήριξη από την κυβέρνηση: «Θα ανακοινωθούν νέοι ΚΑΔ. Και τον Απρίλιο θα ανακοινωθούν. Θα μάθουμε σήμερα στο Ecofin τα νέα εργαλεία που πιθανόν να έχουμε και τότε θα αποφασίσουμε».

 

«Δεν υπάρχουν ανεπηρέαστες νησίδες στην οικονομία και αυτή η μάχη έχει τον χαρακτήρα μαραθωνίου, δεν έχει τα χαρακτηριστικά αγώνα δρόμου 100 μέτρων», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Αυτή η κρίση δεν θα τελειώσει σε μία εβδομάδα. Αν είμαστε τυχεροί, θα τελειώσει αρχές Μαΐου. Άρα δεν μπορούμε να ξοδέψουμε τα αποθέματα του κράτους αμέσως. Χρειάζεται να κρατήσουμε εφεδρείες».