Πάιατ: Στα 30 χρόνια ως διπλωμάτης, σπάνια έχω δει μια τόσο ειλικρινά ζεστή υποδοχή σε ξένο ηγέτη

Πάιατ: Στα 30 χρόνια ως διπλωμάτης, σπάνια έχω δει μια τόσο ειλικρινά ζεστή υποδοχή σε ξένο ηγέτη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
4

«Στα 30 χρόνια ως Αμερικανός διπλωμάτης, σπάνια έχω δει μια τόσο ειλικρινά ζεστή και ενθουσιώδη υποδοχή σε έναν ξένο ηγέτη», έγραψε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, σε ανάρτησή του στο Twitter. 

Στην ίδια ανάρτηση που έκανε μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των επαφών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, ο Τζέφρι Πάιατ παραθέτει και το οπτικοακουστικό υλικό από τους χαιρετισμούς του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, κατά την επίσημη δεξίωση που παρέθεσε η αμερικανική κυβέρνηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρέσβης, αναφερόμενος στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο Λευκό Οίκο, είχε κάνει λόγο για «εξαιρετική περίοδο για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας». 

Όπως είπε «πρόκειται για μια εξαιρετική περίοδο για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας. Μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση, η Ελλάδα έχει μεταμορφωθεί και είναι πηγή λύσεων, ένας πυλώνας σταθερότητας και κρίσιμος εταίρος στην ευρύτερη στρατηγική της Αμερικής στην Ανατολική Μεσόγειο και πέρα από αυτήν». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Οπωσδήποτε έτσι όπως τα λέει ο Αμερικανός πρέσβης συνέβησαν.....που 5 λεπτά πριν ο Τράμπ(ουκος) υποδεχτεί τον Μητσοτάκη, έγραψε στην παλάμη του το όνομα του για να το θυμάται το οποίο αμέσως μετά την επίσκεψη ξέχασε ξανά...!
whirlΣτην δεινή θέση που είμαστε - με ευθύνες των πολιτικών που ΕΜΕΙΣ εκλέξαμε -, είναι θετικό που μας ταίζουν έστω και καλαμπόκι - όχι σανό θα έλεγα.Όποιος θεωρεί ή υπόσχεται, ότι αν ήταν αυτός στα πράγματα θα μας τάιζαν ψάρι φιλέτο, ή είναι ανιστόρητος ή είναι πολιτικός απατεώνας. Το βιώσαμε αυτό πρόσφατα.Σε κάθε δε περίπτωση, να περιμένουμε την πράξη και να μην επαναπαυόμαστε καθόλου.