Πάιατ: Στα 30 χρόνια ως διπλωμάτης, σπάνια έχω δει μια τόσο ειλικρινά ζεστή υποδοχή σε ξένο ηγέτη

Πάιατ: Στα 30 χρόνια ως διπλωμάτης, σπάνια έχω δει μια τόσο ειλικρινά ζεστή υποδοχή σε ξένο ηγέτη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
4

«Στα 30 χρόνια ως Αμερικανός διπλωμάτης, σπάνια έχω δει μια τόσο ειλικρινά ζεστή και ενθουσιώδη υποδοχή σε έναν ξένο ηγέτη», έγραψε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, σε ανάρτησή του στο Twitter. 

Στην ίδια ανάρτηση που έκανε μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των επαφών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, ο Τζέφρι Πάιατ παραθέτει και το οπτικοακουστικό υλικό από τους χαιρετισμούς του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, κατά την επίσημη δεξίωση που παρέθεσε η αμερικανική κυβέρνηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρέσβης, αναφερόμενος στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο Λευκό Οίκο, είχε κάνει λόγο για «εξαιρετική περίοδο για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας». 

Όπως είπε «πρόκειται για μια εξαιρετική περίοδο για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας. Μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση, η Ελλάδα έχει μεταμορφωθεί και είναι πηγή λύσεων, ένας πυλώνας σταθερότητας και κρίσιμος εταίρος στην ευρύτερη στρατηγική της Αμερικής στην Ανατολική Μεσόγειο και πέρα από αυτήν». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Οπωσδήποτε έτσι όπως τα λέει ο Αμερικανός πρέσβης συνέβησαν.....που 5 λεπτά πριν ο Τράμπ(ουκος) υποδεχτεί τον Μητσοτάκη, έγραψε στην παλάμη του το όνομα του για να το θυμάται το οποίο αμέσως μετά την επίσκεψη ξέχασε ξανά...!
whirlΣτην δεινή θέση που είμαστε - με ευθύνες των πολιτικών που ΕΜΕΙΣ εκλέξαμε -, είναι θετικό που μας ταίζουν έστω και καλαμπόκι - όχι σανό θα έλεγα.Όποιος θεωρεί ή υπόσχεται, ότι αν ήταν αυτός στα πράγματα θα μας τάιζαν ψάρι φιλέτο, ή είναι ανιστόρητος ή είναι πολιτικός απατεώνας. Το βιώσαμε αυτό πρόσφατα.Σε κάθε δε περίπτωση, να περιμένουμε την πράξη και να μην επαναπαυόμαστε καθόλου.