Πάιατ: Στα 30 χρόνια ως διπλωμάτης, σπάνια έχω δει μια τόσο ειλικρινά ζεστή υποδοχή σε ξένο ηγέτη

Πάιατ: Στα 30 χρόνια ως διπλωμάτης, σπάνια έχω δει μια τόσο ειλικρινά ζεστή υποδοχή σε ξένο ηγέτη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
4

«Στα 30 χρόνια ως Αμερικανός διπλωμάτης, σπάνια έχω δει μια τόσο ειλικρινά ζεστή και ενθουσιώδη υποδοχή σε έναν ξένο ηγέτη», έγραψε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, σε ανάρτησή του στο Twitter. 

Στην ίδια ανάρτηση που έκανε μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των επαφών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, ο Τζέφρι Πάιατ παραθέτει και το οπτικοακουστικό υλικό από τους χαιρετισμούς του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, κατά την επίσημη δεξίωση που παρέθεσε η αμερικανική κυβέρνηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρέσβης, αναφερόμενος στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο Λευκό Οίκο, είχε κάνει λόγο για «εξαιρετική περίοδο για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας». 

Όπως είπε «πρόκειται για μια εξαιρετική περίοδο για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας. Μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση, η Ελλάδα έχει μεταμορφωθεί και είναι πηγή λύσεων, ένας πυλώνας σταθερότητας και κρίσιμος εταίρος στην ευρύτερη στρατηγική της Αμερικής στην Ανατολική Μεσόγειο και πέρα από αυτήν». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Οπωσδήποτε έτσι όπως τα λέει ο Αμερικανός πρέσβης συνέβησαν.....που 5 λεπτά πριν ο Τράμπ(ουκος) υποδεχτεί τον Μητσοτάκη, έγραψε στην παλάμη του το όνομα του για να το θυμάται το οποίο αμέσως μετά την επίσκεψη ξέχασε ξανά...!
whirlΣτην δεινή θέση που είμαστε - με ευθύνες των πολιτικών που ΕΜΕΙΣ εκλέξαμε -, είναι θετικό που μας ταίζουν έστω και καλαμπόκι - όχι σανό θα έλεγα.Όποιος θεωρεί ή υπόσχεται, ότι αν ήταν αυτός στα πράγματα θα μας τάιζαν ψάρι φιλέτο, ή είναι ανιστόρητος ή είναι πολιτικός απατεώνας. Το βιώσαμε αυτό πρόσφατα.Σε κάθε δε περίπτωση, να περιμένουμε την πράξη και να μην επαναπαυόμαστε καθόλου.