Πρόεδρος Βουλής Λιβύης: Συνωμοσία που επιβουλεύεται τα συμφέροντα του λιβυκού και ελληνικού λαού

Πρόεδρος Βουλής Λιβύης: Συνωμοσία που επιβουλεύεται τα συμφέροντα του λιβυκού και ελληνικού λαού Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Μη νόμιμη και απορριπτέα χαρακτήρισε, και εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου, την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης της Τρίπολης, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο κ. Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας η θέση ότι η παραπάνω «συμφωνία-συνθήκη» άπτεται της κυριαρχίας του λιβυκού κράτους, καθώς και των δικαιωμάτων των χωρών της ανατολικής Μεσογείου.

«Επιβεβαιώνουμε και καθησυχάζουμε για άλλη μία φορά τον ελληνικό λαό ότι η στάση μας είναι ενιαία και ισχυρή εναντίον αυτής της συνωμοσίας, η οποία επιβουλεύεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του ελληνικού και του λιβυκού λαού», κατέληξε, καταγγέλλοντας προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά της Λιβύης.

«Δεν είναι νόμιμη. Εμείς ως Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης την απορρίπτουμε. Επίσης, και δημόσια, οι Ένοπλες λιβυκές Δυνάμεις την απορρίπτουν. Και θα αντισταθούμε σε όποιον προσπαθεί να παρέμβει στα εσωτερικά της Λιβύης» τόνισε ο κ. Αγκίλα Σάλεχ Ίσα.

Νωρίτερα, διπλωματικές πηγές της Ελλάδας σχολίασαν την είδηση ότι η Τουρκία κατέθεσε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών τις συντεταγμένες της συμφωνίας με τη Λιβύη, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για εκβιασμό.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης πως η Τουρκία εκβίασε την Λιβύη για να συναινέσει στην υπογραφή της παράνομης συμφωνίας με την αποστολή όπλων, προσθέτοντας η ελληνική έχει στη διάθεσή της στοιχεία και γνωρίζει με ποιο φορτηγό πλοίο έγινε η παράδοση τεθωρακισμένων στην Τρίπολη καθώς και την ημερομηνία αλλά και τη διαδρομή που το πλοίο ακολούθησε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM