Ξεκινά η Σύνοδος του ΝΑΤΟ - Συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν

Ξεκινά η Σύνοδος του ΝΑΤΟ - Συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν Facebook Twitter
0

Η διήμερη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ αρχίζει σήμερα στη βρετανική πρωτεύουσα και η ατμόσφαιρα της συνόδου είχε ήδη φορτιστεί από την οξύτατη αντιπαράθεση ανάμεσα στην Άγκυρα και το Παρίσι, όπως και από τις επανειλημμένες τοποθετήσεις του Ντόναλντ Τραμπ για αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των εταίρων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να επανέλθει στις πιέσεις του για αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, καθώς θεωρεί ότι η χώρα του επωμίζεται δυσανάλογα μεγάλο βάρος για την άμυνα της Ευρώπης. Αν και στα χρόνια της προεδρίας Τραμπ υπήρξε μια κάποια πρόοδος, μόνο εννέα χώρες-μέλη προβλέπεται να φθάσουν ή να υπερβούν τον στόχο για στρατιωτικές δαπάνες, τουλάχιστον στο ύψος του 2% του ΑΕΠ, τη φετινή χρονιά. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ελλάδα και έξι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Την παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, αναμένεται να θέσει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν θα έχει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Στη συνάντηση, η οποία και θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα της τουρκικής πλευράς, θα είναι παρόντες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 ώρα Λονδίνου.

Νωρίτερα, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου λίγο πριν την αναχώρησή του για το Λονδίνο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ότι θα δει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην βρετανική πρωτεύουσα. «Και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα συναντηθούμε στο Λονδίνο, θα πω τις θέσεις μου. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει, αλλά κι εμείς τα κάνουμε» τόνισε σχετικά, ενώ αναφερόμενος στη «συμφωνία» με τη Λιβύη, επεσήμανε ότι «είναι σε ισχύ».

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση, έχει επιδοθεί σε μαραθώνιο διπλωματικών κινήσεων για να αναδείξει την αυξανόμενη επιθετικότητα της Άγκυρας. Τα θέματα της ανατολικής μεσογείου περιλαμβάνονται εξάλλου στην ατζέντα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου, την οποία αναγνώρισε επισήμως χθες ο Λευκός Οίκος.

 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM