Διπλή δόση στην Ελλάδα το Μάιο

Διπλή δόση στην Ελλάδα το Μάιο Facebook Twitter
0

Στην πιθανότητα να δοθεί στην Ελλάδα διπλή δόση το Μάιο από το Eurogroup, αναφέρεται δημοσίευμα του δελτίου πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Europolitique. Όπως τονίζεται, το αρχικό χρονοδιάγραμμα σχετικά με την καταβολή των δόσεων προέβλεπε την εκταμίευση 4,2 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, και 3,2 δισ. ευρώ κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Καθώς όμως οι δυσκολίες της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα καθυστέρησαν τις διαδικασίες που αφορούσαν στη δόση Μαρτίου των 2,8 δισ. ευρώ και επειδή η καταβολή του πρώτου τριμήνου καθυστέρησε ενώ οι ανάγκες της χώρας αυξήθηκαν, εξετάζεται η καταβολή το Μάιο δόσης ύψους 7,4 δις.

Πάντως διευκρινίζεται ότι για να καταβληθούν τα χρήματα, η τρόικα θα πρέπει να εξακριβώσει αν οι όροι του προγράμματος οικονομικής εξυγίανσης πληρούνται, ενώ καμιά ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη για την επόμενη αποστολή αξιολόγησης της τρόικας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM