Πέτσας: Το στρατιωτικό υλικό ίσως αφαιρέθηκε σταδιακά από τη μονάδα στη Λέρο

Πέτσας: Το στρατιωτικό υλικό ίσως αφαιρέθηκε σταδιακά από τη μονάδα στη Λέρο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
1

Για την εξαφάνιση στρατιωτικού υλικού από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, μίλησε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

«Το βασικό ζητούμενο που ξέρουμε είναι ότι έγινε τώρα, αρχές Σεπτεμβρίου, η παράδοση-παραλαβή και ελέγχθηκε το υλικό όπου βρέθηκε ότι υπάρχει απώλεια. Η προηγούμενη πλήρης καταγραφή είχε γίνει το προηγούμενο έτος. Άρα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ιδίως από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι το καλοκαίρι του 2019 φαίνεται από τις ενδείξεις ότι μπορεί να έχει υπάρξει η απώλεια του υλικού και μάλιστα δεν θα είναι μόνο μια φορά», τόνισε ο κ. Πέτσας. 

Αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο σταδιακής αφαίρεσης του υλικού, ο κ. Πέτσας εξήγησε πως αυτό είναι πιθανό σενάριο, κρίνοντας από το εξαφανισμένο υλικό. Μεταξύ των εξαφανισμένων πυρομαχικών είναι αντιαρματικά, χειροβομβίδες, οπλοβομβίδες και σφαίρες, ενώ φαίνεται να λείπει και βραδύκαυστο φιτίλι.

«Είναι ένα πραγματικά σοβαρό περιστατικό, το ανέδειξε αυτή η κυβέρνηση κάνοντας τη σχετική απογραφή» ανέφερε ο κ. Πέτσας και αποκάλυψε ότι υπάρχουν «βάσιμες ενδείξεις ότι δεν πρόκειται για λογιστικό λάθος στην καταγραφή αλλά για απώλεια που οφείλεται σε αφαίρεση, κατά πάσα πιθανότητα κλοπή».

«Σε όσους κάνουν πολιτική σπέκουλα φαίνεται πως η αφαίρεση έγινε σε προγενέστερο χρόνο», είπε χαρακτηριστικά. «Μένει να δούμε τα αποτελέσματα της προανάκρισης». Ερωτηθείς για το σενάριο της κλοπής αντιαρματικών και την ενδεχόμενη σύνδεση με τρομοκρατικές ομάδες, ο κ. Πέτσας δήλωσε: «Υπάρχουν πάρα πολλές εξηγήσεις. Δεν θα ήθελα να προτρέχω. Είναι θέματα σοβαρά και δεν θα ήθελα να κάνουμε σπέκουλα πάνω σ' αυτό το ζήτημα».

Η απώλεια διαπιστώθηκε χάρη σε έναν αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, που κατά την παραλαβή της αποθήκης από τον προηγούμενο υπεύθυνο, έκανε έλεγχο σε όλα τα κιβώτια και τους σάκους με το πολεμικό υλικό, με το οποίο εξοπλίζονται αξιωματικοί της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών.

Ο νέος υπεύθυνος για τη φύλαξη των όπλων στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου διαπίστωσε ότι έλειπαν δύο αντιαρματικά, μεγάλος αριθμός από οπλοβομβίδες, σφαίρες, χειροβομβίδες και βραδύκαυστο φυτίλι.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οι ενδιάμεσες επιθεωρήσεις πυρομαχικών γίνονται δειγματοληπτικά! Οι παραδόσεις παραλαβές τους από υπόλογους θα προσδιορίσουν τον χρόνο απώλειας!