Μητσοτάκης: «Δεσμεύομαι πως το Μάτι θα γίνει καλύτερο από πριν»

Μητσοτάκης: «Δεσμεύομαι πως το Μάτι θα γίνει καλύτερο από πριν» Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Επίσκεψη στο Μάτι πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αφότου ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των καμένων κλαδιών και κορμών που είχαν συσσωρευτεί σε οικόπεδο της περιοχής και αποτελούσαν απειλή. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως ο καθαρισμός της καύσιμης ύλης σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός αποδεικνύει ότι το έργο ήταν «πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο απλό», αφήνοντας εμμέσως αιχμές για την απραξία της προηγούμενης κυβέρνησης. «Απλά έπρεπε κάποιος να ασχοληθεί», είπε, αφότου συνομίλησε με κατοίκους και παράγοντες της τοπικής κοινωνίας.

Τόνισε ότι στόχος και προσωπική του δέσμευση είναι να γίνει η ζωή στο Μάτι καλύτερη και να επουλωθούν οι πληγές. Ήδη, ανέφερε πως για το σχέδιο αναγέννησης της περιοχής ενδιαφέρονται ξένα πανεπιστήμια και σημείωσε πως σε ένα έτος θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο για την ανασυγκρότησή της, στο οποίο θα συμμετέχει και η κοινωνία των πολιτών η οποία θα συνδιαμορφώσει το μέλλον της περιοχής. Θέλουμε το Μάτι «να ξαναζήσει με τρόπο διαφορετικό, πιο βιώσιμο» σημείωσε.

Μητσοτάκης: «Δεσμεύομαι πως το Μάτι θα γίνει καλύτερο από πριν» Facebook Twitter
EUROKINISSI

Δεσμεύτηκε ότι η υπόλοιπη καύσιμη ύλη που θα συλλεχθεί στην ανατολική Αττική θα απομακρυνθεί με τον ίδιο τρόπο, ώστε να μην σχηματιστεί νέα εύφλεκτη «βόμβα» και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα το οικόπεδο θα μετατραπεί σε αμπελώνα.

Επισήμανε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε την απομάκρυνση της καύσιμης ύλης δίχως να επιβαρυνθεί έστω με ένα ευρώ το ελληνικό Δημόσιο, καθώς μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις προσφέρθηκαν να εκτελέσουν αφιλοκερδώς το έργο, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Μητσοτάκης: «Δεσμεύομαι πως το Μάτι θα γίνει καλύτερο από πριν» Facebook Twitter
EUROKINISSI

Αντίθετα, σχολίασε ο πρωθυπουργός, η σύμβαση που είχε συναφθεί προηγουμένως προέβλεπε κόστος χιλιάδων ευρώ και δεν περιελάμβανε την μεταφορά των καμένων.

Όσον αφορά το μέλλον, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι μόλις ολοκληρωθεί η φετινή αντιπυρική περίοδος η κυβέρνηση θα προβεί σε συνολικό ανασχεδιασμό της πολιτικής προστασίας, υιοθετώντας παράλληλα δασική πολιτική που θα εστιάζει σε δράσεις πρόληψης πριν το καλοκαίρι.

 

Μητσοτάκης: «Δεσμεύομαι πως το Μάτι θα γίνει καλύτερο από πριν» Facebook Twitter
EUROKINISSI

Προσέθεσε πως η νέα κυβέρνηση στέλνει μήνυμα πως το κράτος μπορεί να λειτουργήσει σωστά με το ίδιο δυναμικό και τους ίδιους πόρους, αρκεί να υπάρχει το σωστό προσωπικό και μία κουλτούρα λογοδοσίας και αποτελεσματικότητας.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μήπως θα έπρεπε να μας πει τι μέτρα σκοπεύει να λάβει ώστε να εμποδιστεί στο μέλλον η επανάληψη του απίστευτου πολεοδομικού εγκλήματος το οποίο, σε συνδυασμό με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την ανοργανωσιά και έλλειψη συντονισμού των κρατικών αρχών οδήγησε στην τραγωδία; Για νομίζω ότι οι πάσης φύσεως "επενδυτές" και επενδυτίσκοι πολύ θα ήθελαν να δημιουργήσουν 1, 2, 3, εκατοντάδες νέα Μάτια