ΣΥΡΙΖΑ: Λάθος η αναγνώριση του Γκουαϊδό - Αποδυναμώνει το ρόλο της Ελλάδας στην ΕΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Λάθος η αναγνώριση του Γκουαϊδό - Αποδυναμώνει το ρόλο της Ελλάδας στην ΕΕ Facebook Twitter
5

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τον πρόεδρο Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η απόφαση της κυβέρνησης για αναγνώριση του Πρόεδρου της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, Juan Guaido, ως μεταβατικού Προέδρου της Βενεζουέλας, όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ειρηνική επίλυση της σοβαρής αυτής κρίσης και δείχνει άγνοια των εξελίξεων στη χώρα, αλλά αποδυναμώνει τον ρόλο της Ελλάδας στην ΕΕ ως γέφυρα διαλόγου και μεσολάβησης για την επίλυση τέτοιων κρίσεων σε τρίτες χώρες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, σημειώνει το κόμμα, «φανερώνεται άγνοια των διαδικασιών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κοινή θέση των χωρών της ΕΕ, υπέρ της αναγνώρισης του Juan Guaido ως μεταβατικού Πρόεδρου».

«Η Ελλάδα οφείλει όντως να συνεχίζει να υποστηρίζει, όπως έχει κάνει ως τώρα, τις δηλώσεις της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, τις συνομιλίες του Όσλο και τις πρωτοβουλίες της ΕΕ, μέσω της Διεθνούς Ομάδας Επαφής, για τη διενέργεια δημοκρατικών εκλογών το συντομότερο δυνατόν, αλλά όχι θυσιάζοντας τον ρόλο της ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει σταθερά και δυναμικά να υποστηρίζει αυτές τις θέσεις για το διεθνή ρόλο της Ελλάδας και τις πρωτοβουλίες της ΕΕ στην ειρηνική επίλυση κρίσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πολιτική
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Προφανως τα πειραζει τα συντροφια που η Ελλαδα δεν στηριζει πια Μαδουρο και εχει παρει την ιδια θεση με: Ισπανια, Γερμανια, Γαλλια, Η.Β., Σουηδια, Δανια, Αυστρια, Ολλανδια, Λιθουανια, Φινλανδια, Εσθονια, Λετονια, Τσεχια, Λουξεμβουργο, Πολωνια, Πορτογαλια
Υπάρχει άνθρωπος με αντιτακτούς αντίχειρες που πιστεύει οτι ο συριζας κόφτεται για την θέση της Ελλάδας στη Ευρώπη και όχι να προστατέψει τον φίλα προσκείμενο δικτάτορα ?
Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν από την προηγούμενη κυβέρνηση πήραν χρήματα για να διασώσουν το μύνημα της Μπολιβαριανής επανάστασης στην Ευρώπη...