Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στη Liberation και στον Μπάμπη Παπαδημητρίου, με την γαλλική εφημερίδα να κατηγορεί τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για διασπορά fake news. 

 

Αναφερόμενη στις ελληνικές εκλογές, η Liberaton έκανε λόγο «για δυναστεία Μητσοτάκη», ενώ αντί για το κανονικό όνομα του πρωθυπουργού, χρησιμοποίησε τη φράση «ο μικρός Κούλης» σε τίτλο του δημοσιεύματος. Η Liberation αναφέρθηκε στο πώς η οικογένεια Μητσοτάκη έχει κυριαρχήσει για δεκαετίες στην κεντρική πολιτική σκηνή στηλιτεύοντας ότι η νίκη του Κυριάκου σηματοδοτεί την επιστροφή των δυναστειών (Παπανδρέου ή Καραμανλή) που κυβέρνησαν και έγιναν σύμβολα νεποτισμού.

 

Σε δημόσια τοποθέτησή του ο Μπάμπης Παπαδημητρίου έκανε λόγο για «πλέμπα δημοσιογράφων ανταποκριτών που έγλειφαν τα παπούτσια των συριζαίων στα γραφεία γεμάτα χασισοκαπνό και μετά έγραφαν ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».

 

 

 

H γαλλική εφημερίδα δεν άφησε αναπάντητη τη δήλωση του Έλληνα βουλευτή. «Τα σχόλια ενός από τους βουλευτές του Κυριάκου Μητσοτάκη, 48 ώρες μετά την εκλογική νίκη, είναι κάτι που θα πρέπει να τον απασχολήσουν, ιδιαίτερα από τη στιγμή που μάθαμε ότι η δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ θα είναι, πλέον, απευθείας υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού», γράφει η Liberation, με τίτλο: «Εκλογές στην Ελλάδα: Ένας βουλευτής επιτίθεται στην Liberation».

 

Παράλληλα η Liberarion χαρακτηρίζει ως  fake news τα όσα είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου για τον επενδυτικό όμιλο Ρότσιλντ, αναφέροντας ότι η εφημερίδα έχει πάψει να ανήκει στον συγκεκριμένο όμιλο από το 2014. Ακόμα, η αρθρογράφος της Liberation, αποκάλεσε «γελοιότητες» τους ισχυρισμούς του βουλευτή για την «πλέμπα δημοσιογράφων».

 

«Η μόνη ανακούφιση: Το κίνημα συμπαράστασης προς την Liberation άμεσα ή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πόσο μεγάλο σκάνδαλο δημιούργησαν τα λόγια του Παπαδημητρίου. Ας ελπίσουμε πως ο επικεφαλής της κυβέρνησης θα γνωρίζει πως να το διαχειριστεί», υποστήριξε μεταξύ άλλων η γαλλική εφημερίδα.