Κατρούγκαλος προς Τουρκία: «Και η υποψία θερμού επεισοδίου θα βλάψει την οικονομία σας»

Κατρούγκαλος προς Τουρκία: «Και η υποψία θερμού επεισοδίου θα βλάψει την οικονομία σας» Facebook Twitter
1

Στο ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό να συμβεί. 

 Κανείς δεν θέλει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Όχι, φυσικά, μόνο εμείς, που είμαστε μια φιλειρηνική χώρα και βασίζουμε τα συμφέροντά μας στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά ούτε και η Τουρκία, που θέλει να διατηρεί μια ελεγχόμενη ένταση στο Αιγαίο και με αυτόν τον τρόπο να προωθεί τη δική της αναθεωρητική πολιτική. Σε καμία περίπτωση, όμως, και η Τουρκία δεν επιδιώκει πόλεμο, δεν επιδιώκει ένα θερμό επεισόδιο», επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στην «Βραδυνή της Κυριακής, εκτιμώντας ότι ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία δεν είναι πιθανό.

Τα όσα διαδραματίζονται στην Άγκυρα με τις εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, ο Γιώργος Κατρούγκαλος τα αποδίδει στη γενικότερη πολιτική αναθεωρητισμού της γειτονικής χώρας και για εσωτερική κατανάλωση. Όπως επισημαίνει, «ταιριάζει στη γενικότερη πολιτική αναθεωρητισμού της Τουρκίας να συντηρεί ένα επίπεδο κλιμακούμενης έντασης, που αυξάνει ανάλογα με την εσωτερική συγκυρία. Ξέρει όμως και αυτή ότι ο πόλεμος είναι καταστροφικός».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία, μέσω της «ΒτΚ», τονίζοντας ότι η Άγκυρα γνωρίζει ότι «κανείς δεν θα κερδίσει από μια σύρραξη στο Αιγαίο. Και η υποψία ενός θερμού επεισοδίου θα βλάψει την Οικονομία της, που βρίσκεται τώρα επί ξυρού ακμής».

Πάντως, επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι σε εγρήγορση για να αποτρέψει ένα κακό σενάριο. «Είμαστε σε εγρήγορση, ώστε να εξασφαλίσουμε την αποφυγή ενός οποιουδήποτε κακού σεναρίου. Οι Έλληνες πρέπει να αισθανόμαστε ασφαλείς», τονίζει.

Ο κ. Κατρούγκαλος σχολιάζοντας τις συνεχιζόμενες εκδόσεις NAVTEX για ασκήσεις, τονίζει ότι εντάσσονται στη λογική της κλιμακούμενης, αλλά και ελεγχόμενης, έντασης.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Κατρούγκαλος προς Τουρκία: «Και η υποψία θερμού επεισοδίου θα βλάψει την οικονομία σας» Πηγή: www.lifo.grΕίπε ο εκφραστής του δεν πληρώνω και του μποικοτάζ στο κράτος του Σαμαρά.Αυτός που έλεγε ότι η Αθήνα όταν καίγεται είναι δημοκρατική έκφραση.Αυτός που έβαλε μέσα 100 δις ένα ήδη φαλιρισμένο κράτος.Εεε αυτός απειλει την οικονομία της τουρκίας, που σήμερα είναι στους G20.Γελάει ο κοσμος, εκτός από μας...