Κώστας Καραμανλής: Η Νέα Δημοκρατία υπάρχει για να υπηρετεί τους Έλληνες - Δείτε live την ομιλία

Κώστας Καραμανλής: Η Νέα Δημοκρατία υπάρχει για να υπηρετεί τους Έλληνες - Δείτε live την ομιλία Facebook Twitter
EUROKINISSI
7

Την πρώτη του δημόσια ομιλία ύστερα από 10 χρόνια πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στη Θεσσαλονίκη. 

«Η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε την επαύριον της μεταπολίτευσης από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στον μισό αυτόν αιώνα που έχει περάσει άλλαξαν τόσα πολλά στον δημόσιο βίο, πρόσωπα, κόμματα, ιδεολογία. Η παράταξή μας όμως είναι ο κύριος πυλώνας (...) δεν είναι τυχαίο ούτε συμπτωματικό. Μείναμε πιστοί και σταθεροί στις αξίες μας», είπε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, στο κατάμεστο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. 

«Και λάθη κάναμε και αδυναμίες είχαμε. Μείναμε όμως σταθεροί στις βασικές μας αρχές (...) Το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015 ήταν η Νέα Δημοκρατία που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη», πρόσθεσε.  «Η Νέα Δημοκρατία υπάρχει για να υπηρετεί τους Έλληνες (...) Ούτε αλάνθαστοι είμαστε ούτε τέλειοι, αλλά μείναμε σταθεροί στις θεμελιώδεις αξίες μας». 

Κώστας Καραμανλής: Η Νέα Δημοκρατία υπάρχει για να υπηρετεί τους Έλληνες - Δείτε live την ομιλία Facebook Twitter
Κώστας Καραμανλής: Η Νέα Δημοκρατία υπάρχει για να υπηρετεί τους Έλληνες - Δείτε live την ομιλία Facebook Twitter

  

Εξαπολύοντας έμμεση επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως «κάποιοι έκαναν καριέρα τον αντιευρωπαϊσμό». «Μετά το πρώτο, περιπετειώδες εξάμηνο του 2015, ήταν η ΝΔ που όρθωσε το ανάστημά της και κράτησε την χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά σε βάρος του εθνικού συμφέροντος. Ήταν το εθνικά ορθό και το εθνικά επιβεβλημένο». 

Για τις διεθνείς σχέσεις και την Συμφωνία των Πρεσπών

Σε ένα μήνυμα προς γειτονικές χώρες, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως «απειλές εκβιασμού δεν γίνονται δεκτές, επιστρέφονται στον αποστολέα (...) Εμείς τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε (...) Στηρίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις και το αξιόμαχό τους». 

«Θέλουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας. Πιστεύουμε στις σχέσεις καλής γειτονίας. Όμως απειλές και εκβιασμοί δεν γίνονται δεκτές και επιστρέφονται στον αποστολέα. Συστάσεις, προτροπές δεν γίνονται δεκτές όταν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον. Εμείς φοράμε μία φανέλα. Της Ελλάδας. Είμαστε εδώ για να σφυρηλατούμε την εθνική ενότητα».

«Η ΝΔ ορθώς επέκρινε και καταψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών», σχολίασε ο κ. Καραμανλής εκφράζοντας τη λύπη του που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο πλεονέκτημα του 2008 «με κόστος παραταξιακό και προσωπικό». «Έπρεπε ως χώρα να απαιτήσουμε πολύ περισσότερα».

«Προϋπόθεση μια ισχυρή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» 

«Ζούμε σε μία περίοδο που η ευρύτερη γειτονιά μας χαρακτηρίζονται από αστάθεια. Ζούμε σε μια φάση που οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική σταθερότητας αίσθημα ασφάλειας και ορίζοντα 4ετίας. Ευκαιρίες για όλους και τους νέους. Οι Έλληνες έχουν ανάγκη να ανορθώσουν την αυτοεκτίμησή τους. Για να γίνουν αυτά υπάρχει σαφή προϋπόθεση. Ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρό πρόγραμμα και ορίζοντα 4ετιας. Μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε. Μία κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Κώστας Καραμανλής: Η Νέα Δημοκρατία υπάρχει για να υπηρετεί τους Έλληνες - Δείτε live την ομιλία Facebook Twitter
Κώστας Καραμανλής: Η Νέα Δημοκρατία υπάρχει για να υπηρετεί τους Έλληνες - Δείτε live την ομιλία Facebook Twitter

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μίλησε στο Βελλίδειο, στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στην Α' και τη Β' περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης, ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Ο πρώην πρωθυπουργός εκλέγεται αδιαλείπτως, από το 1989, στην Α' Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος έδωσε συγχαρητήρια στους υπόλοιπους υποψήφιους. «Όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Τον Κώστα Καραμανλή συνόδευσε, μέσα στο κατάμεστο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο η σύζυγός του Νατάσα Παζαΐτη. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα 15λεπτο βίντεο με αποσπάσματα ομιλιών από όλους τους προέδρους της παράταξης και στη συνέχεια τον λόγο έλαβε αρχικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Λίγο αργότερα ο πρώην πρωθυπουργός έλαβε τον λόγο. Στον χώρο υπολογίζεται πως βρίσκονται περισσότερα από 2.000 μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. 

Δείτε σε απευθείας μετάδοση την ομιλία του:

 

Πολιτική
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Αφού επέτρεψε σε ένα τσούρμο να αντιπολιτεύονται τη ΝΔ στο όνομά του, από τον Καμμένο μέχρι τον Αντώναρο (ποιον;), αφού περάσανε κι οι ευρωεκλογές, τώρα που ο Κυριάκος κλείδωσε αυτοδυναμία, βγήκε κι ο κουρασμένος απ' την τρύπα του. Τελικά μήπως το έλλειμμα που άφησε δεν ήταν 15%, μήπως ήταν τίποτε 12% και τον αδικούμε τον άνθρωπο;
Η χαλαρότητα αναφορικά με το κάψιμο της Αθήνας Δεκέμβρη του 2008 ήταν και για να μην ακουστεί αυτό, που την ίδια ώρα συζητιόταν μέσα στη Βουλή.https://youtu.be/yXffN9skgCA
Ωραία λόγια, που αν υπήρχε Δημοκρατία, θα έπρεπε να λέγονται μέσα από τον Κορυδαλλό. Με εκείνο το έλλειμμα του 2009 που αντί για 6% ήταν 15.4% τι έγινε επίτιμε;10 χρόνια μετά... και ακόμα δεν ξέρουμε ποιου ευθύνη ήταν η οικονομική και δημογραφική καταστροφή της χώρας.Ευτυχώς ο Σύριζα βοήθησε να ξεπλυθούν οι πάντες.