Απεργία την Πρωτομαγιά

Στη Βουλή προς ψήφιση τέσσερα «προεκλογικά» νομοσχέδια - Αποχώρησαν ΝΔ και ΔΗΣΥ

Στη Βουλή προς ψήφιση τέσσερα «προεκλογικά» νομοσχέδια - Αποχώρησαν ΝΔ και ΔΗΣΥ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πυροδοτήσει τέσσερα νομοσχέδια και πιθανόν δεκάδες τροπολογίες που δρομολογούνται προς ψήφιση την Παρασκευή από το προεδρείο της Βουλής.

Τα νομοσχέδια έχουν εγείρει θύελλα αντιδράσεων με Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη να αποχωρούν σήμερα από την Διάσκεψη καταγγέλλοντας προεκλογικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, ενώ το ίδιο προσανατολίζονται να πράξουν ΚΚΕ και Το Ποτάμι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διάσκεψη των Προέδρων, αύριο Τετάρτη στις 14:00 θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν η κύρωση συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν για την προστασία του περιβάλλοντος και η κύρωση του Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια για τη βιοποικιλότητα.

Την Πέμπτη στις 10 το πρωί θα εισαχθούν στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, ενώ την Παρασκευή το νομοσχέδιο για την αποδοχή δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Κανένας προγραμματισμός δεν υπήρξε για την ψήφιση των δασικών χαρτών, που φαίνεται ότι επιχειρείται να ψηφιστούν την επόμενη εβδομάδα, μέσω της πιθανής καθυστέρησης μετάβασης του πρωθυπουργού στον ΠτΔ από 10 έως 13 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, κι όχι την προσεχή Δευτέρα όπως είχε ειπωθεί. Αν το διάταγμα διάλυσης της Βουλής υπογραφεί από τον ΠτΔ πχ. την Τετάρτη, τότε θα προωθηθεί προς ψήφιση κι αυτό το νομοσχέδιο.

Αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση - Αποχώρησαν ΝΔ και ΔΗΣΥ

Μετά την προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που υπογράμμισε ότι «δεν θα μπούμε στο κάδρο μιας απονομιμοποιημένης Βουλής, η οποία δεν έπρεπε να ανοίξει και άνοιξε μόνο για διευθετήσεις. Να τις κάνουν χωρίς εμάς», η ΝΔ αποχώρησε από τη Διάσκεψη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα συμπράξει στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, συνεπώς δεν θα συμμετάσχει σε καμία κοινοβουλευτική διαδικασία αυτή την εβδομάδα.

Το ίδιο έπραξε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να μιλάει για την «τρίτη μεθόδευση» της κυβέρνησης μετά την αλλαγή ηγεσίας της Δικαιοσύνης και την υπόθεση Novartis.

Το ΚΚΕ, που χαρακτήρισε από την πλευρά του απαράδεκτη τη διαδικασία, θα αποχωρήσει από την αυριανή επιτροπή που συζητούνται οι Κώδικες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αφού καταγγείλει την κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής και θα εξετάσει τι θα πράξει στην Ολομέλεια.

Την αποχώρηση και του Ποταμιού από την Ολομέλεια εάν τα υπό ψήφιση νομοσχέδια μετατραπούν σε «ξενιστές τροπολογιών», προανήγγειλε και ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Πολιτική
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM