Δεν υπογράφει τώρα ο Παυλόπουλος τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη - Τι θα κάνει μετά είναι το θέμα

Δεν υπογράφει τώρα ο Παυλόπουλος τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη - Τι θα κάνει μετά είναι το θέμα Facebook Twitter
1

«Όταν έρθει το σχέδιο θα μάθετε τι θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» είναι η απάντηση για το τι θα κάνει ο Προκόπης Παυλόπουλος όταν λάβει το Σχέδιο Διατάγματος για τη νέα ηγεσίας της Δικαιοσύνης. 

Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά από τη σχετική ερώτηση για το τι θα πράξει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος όταν έρθει το Σχέδιο Διατάγματος για τη νέα ηγεσία της δικαιοσύνης υπογεγραμμένο από το υπουργικό Συμβούλιο, τονίζουν ότι «όταν έρθει το σχέδιο θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως είναι γνωστό ό,τι πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα το κάνει μετά τις 30 Ιουνίου, αλλά την ίδια ώρα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην το κάνει και τότε. Σύμφωνα με ένα σενάριο που διακινείται εδώ και λίγη ώρα, όταν το Διάταγμα του υπουργείου Δικαιοσύνης με τα ονόματα των ανωτάτων δικαστικών που επιλέχθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο για τις θέσεις της προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να δημοσιοποιήσει το σκεπτικό του να μην επικυρώσει τις αλλαγές στην κορυφή της ελληνικής δικαιοσύνης.

Το ίδιο είχε πράξει και το 2016, όταν και τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε πρόωρα επιλέξει ως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την Ξένη Δημητρίου, πριν λήξει η θητεία της Ευτέρπης Κουτζαμάνη. Τότε το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφηκε την 1η Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα θα επαναληφθεί το σκηνικό και η τελική υπογραφή θα μπει την 1η Ιουλίου, έξι ημέρες πριν από τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση της μετά το υπουργικό συμβούλιο, υπογραμμίζει τα εξής:

«Η απερχόμενη κυβέρνηση, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση που της απηύθυνε η αντιπολίτευση ότι δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει καμία απόφαση πέραν των τρεχουσών υποθέσεων ενόψει των εκλογών που η ίδια προκήρυξε, προχώρησε σήμερα στον αντισυνταγματικό διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για θεσμικά πρωτοφανή απόφαση, η οποία μάλιστα εμπλέκει -κατά τρόπο απαράδεκτο- και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς εκείνος πλέον καλείται να αποφασίσει αν θα εγκρίνει μια θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια, όπως την έχει χαρακτηρίσει σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία προφανώς έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο ΠτΔ, υπουργός κλειδί της κυβέρνησης Καραμανλή που έφτασε το έλλειμμα 15,4 ενώ τα πλαστά στοιχεία το παρουσίαζαν 9, και άνοιξε την πόρτα σε ότι ακολούθησε σίγουρα θα βγει έναν τρόπο να ικανοποιήσει και τις δύο, φιλικές, πλευρές. Μην ξεχνάμε εξάλλου πως ο Σύριζα (στην ουσία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη συσκευασία του ενός) ξέπλυνε με τον καλύτερο τρόπο όλους τους προηγούμενους.