Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου αναμένεται να συζητηθούν οι αλλαγές της ηγεσίας στη Δικαιοσύνη

 

Αν και η συνεδρίαση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, κατά την προσέλευσή τους αρκετοί υπουργοί έκαναν δηλώσεις και επιτέθηκαν στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της απέναντι στο ζήτημα των αλλαγών στον Άρειο Πάγο. 

 

 «Είχε μία ευκαιρία η ΝΔ να δείξει το συναινετικό της πρόσωπο και έδειξε το πραγματικό της». Για τις εκλογές τόνισε: «Δίνουμε μάχη για τις εθνικές εκλογές, δεν κρίνεται το αποτέλεσμα από ενδιάμεσες διαδικασίες», είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στο θέμα της Δικαιοσύνης.

 

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, υποστήριξε ότι «η ΝΔ όπως φαίνεται και στο θέμα Δικαιοσύνης λειτουργεί ωσάν να είναι η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, ενώ δεν έχει εκλεγεί». Αναφερόμενος στις επικρίσεις συνταγματολόγων για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ζήτησε δηκτικά «να εκφράζουν το Σύνταγμα και όχι τις πολιτικές τους θέσεις».

 

Σε ερώτηση για την ήττα στις ευρωεκλογές και την επόμενη μάχη, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε ότι «το στοίχημα είναι δύσκολο, αλλά για τα δύσκολα είμαστε». Στο ίδιο ερώτημα η αναπληρώτρια υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Σία Αναγνωστοπούλου, παρατήρησε ότι «στη μάχη πας για να κερδίσεις». Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για συμπεριφορές στελεχών που στοίχησαν στο αποτέλεσμα.

 

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογαννακοπούλου, τόνισε ότι το άνοιγμα στην προοδευτική συμμαχία βοηθά τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ και η Έφη Αχτσιόγλου, εκτίμησε πως η μάχη των εκλογών παραμένει ανοικτή.