Πηγές του Μαξίμου διευκρίνισαν πως δεν θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση ενόψει των πρόωρων εκλογών που προκήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως το μόνο που θα αλλάξει είναι ο υπουργός Εσωτερικών.

 

Δεν θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν πηγές του Μαξίμου, ενόψει των πρόωρων εκλογών που προανήγγειλε την Κυριακή ο πρωθυπουργός μετά την ήττα του κόμματός του στις εκλογές, ενώ σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα πρόσθεσαν πως «κατά συνταγματικό έθιμο αλλάζει ο υπουργός Εσωτερικών».

 

«Πάμε σε πρόωρες εκλογές. Μια φόρα μόνο ορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση λόγω πρόωρης διάλυσης της Βουλής. Το Σεπτέμβριο του 2015. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη διάλυση, και απαγορευόταν να διαλυθεί με πρόταση της κυβέρνησης η Βουλή. Ο μόνος τρόπος τότε να πάμε σε εκλογές ήταν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός», εξηγούν οι ίδιες πηγές. 

 

Στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται ευρεία σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ