Αναβρασμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές, εξαιτίας της βαριάς ήττας από τη Νέα Δημοκρατία στις χθεσινές ευρωεκλογές

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα στις 7μ.μ, θα πραγματοποιηθεί ευρεία συνάντηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Θα συμμετέχουν στελέχη της κεντρικής επιτροπής αλλά και του συντονιστικού της Προοδευτικής Συμμαχίας, προκειμένου να εκτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα προς τις εθνικές κάλπες.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει νέα ομιλία, λίγο πριν αναχωρήσει για το δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες που είναι προγραμματισμένο για αύριο.

 

Χθες το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ότι θα ζητήσει βουλευτικές εκλογές αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 2 Ιουνίου. Βάσει του εκλογικού νόμου και δεδομένων όσων ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους θεωρείται η 30η Ιουνίου.

 

Αν και, το αποτέλεσμα αυτό «εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή» στα πολιτικά δεδομένα, είπε ο πρωθυπουργός, «δεν μου ταιριάζει, δεν θα αγνοούσα αυτό το αποτέλεσμα - ποτέ μου δεν πορεύτηκα με κόλπα και με στρατηγήματα, ποτέ δεν πήρα τον δρόμο της ιδιοτέλειας». «Η αφοσίωσή μας στον λαό δεν είναι τακτική επιλογή, είναι υποχρέωση, είναι απαράβατος κανόνας, είναι η ψυχή μας, είναι η ψυχή μου. Κανείς δεν ξεχνά από που ξεκίνησε, που ανήκει και ποιους εκπροσωπεί», πρόσθεσε.