O Ψαριανός απαντά για το σεξιστικό σχόλιο στην Αχτσιόγλου

O Ψαριανός απαντά για το σεξιστικό σχόλιο στην Αχτσιόγλου Facebook Twitter
7

O Γρηγόρης Ψαριανός o οποίος αποκάλεσε «γκομενάκι» την Εφη Αχτσιόγλου, με αφορμή μια φωτογραφία της υπουργού Εργασίας επανέρχεται στο θέμα και δηλώνει πως δεν αποδέχεται τις κατηγορίες.

Μεταξύ άλλων, ο Γρηγόρης Ψαριανός ότι θεωρεί ότι ή ίδια μάλλον θα γέλασε πολύ με τον τρόπο που ο ίδιος εκφράστηκε, αλλά αν η υπουργός Εργασίας το θεωρεί αθλιότητα και υποτιμητικό, τότε «απολογείται και ζητά ταπεινά συγνώμη».

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Ψαριανού στο Facebook


Βουρ! Ορμάτε! Απάνω του!
Φάτε τον...
Σεμνοτυφία;
Υποκρισία;
Δηθενιά;
Ή όλα αυτά, μαζί με πολλά ακόμα;
Σίγουρα, μια πολύ ωραία ευκαιρία να τον σκίσουμε...
Βουρ οι μπαγκσμπάνηδες, λοιπόν!
Φάτε τον, τον άθλιο σεξιστή, φαλοκράτη, μισογύνη, ακροδεξιό, αλητήριο, νεοφιλελεύθερο, ιμπεριαλιστή κλπ κλπ.
Η καλύτερή μας!
Είναι σεξισμός, προσβολή και χυδαιότητα;
Είναι αθλιότητα, είναι υποτιμητικό για τον άλλο;
Αν η ίδια η "σ. Έφη' ή η "κα Υπουργός", το θεωρεί έτσι, πάλι απολογούμαι και ζητώ ταπεινά συγνώμη.
Ειλικρινά.


Όμως, νομίζω πω η ίδια θα γέλασε πολύ.
Δεν πιστεύω πως αισθάνθηκε καμία προσβολή ή οποιουδήποτε είδους δυσφορία...
Σε όλους αρέσουν, νομίζω, εκφράσεις θαυμασμού και με όποιες λέξεις κι αν τον εκφράζεις.

Αν πεις για κάποιον/κάποια οτι είναι χάλια, φρίκη, οτι δεν βλέπεται, μπορεί να είναι προσβλητικό, ασεβές, ανοίκειο, έτσι;
Αν πεις ότι είναι θεός/ά, κούκλος/α, "ωραίο γκομενάκι", "δυνατό κομμάτι", γυναικάρα ή άντρακλας πχ, και ά λ λ α πολλά που ας μ η ν τα παραθέσω καλύτερα (!), είναι προσβολή, σεξισμός και διάφορες τέτοιες αρλούμπες;
Είτε μιλάμε για ηθοποιό, δικηγόρο, αστυνομικό, ποδοσφαιριστή, χορεύτρια, πολιτικό, τραγουδιστή ή πρωθυπουργό, είναι μάλλον γλυκό και τρυφερό να μιλήσεις με θαυμασμό, είτε με έκφραση αγοραία, "καφενειακή" και λαϊκή είτε με επιστημονικό καθωσπρεπισμό.
Όταν μάλιστα αναφέρεσαι σε πολιτικό αντίπαλο και, παρ' όλο που διαφωνείς σχεδόν σε όλα, τον περιγράφεις ως όμορφο, γοητευτικό και ευειδή είναι κάθε άλλο παρά προσβλητικό ή χυδαίο.


Η ωραία είναι ωραία, ακόμα κι αν είναι κακή στη δουλειά της, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκει και όσο κι αν διαφωνείς κατά τα λοιπά.
Και ο ωραίος επίσης.
Ο άσχημος και η άσχημη, απ' την άλλη, όσο καλοί ή συμπαθητικοι ή ομοϊδεάτες και αν είναι, παραμένουν "μη όμορφοι" και καλόν είναι μάλιστα να αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί...


Διαφωνούμε;
Δεν ξέρω αν υπάρχουν απωθημένα σε διάφορους και διάφορες, προφανώς νομίζω.
Δεν ξέρω αν βρήκαν πολλοί, ένθεν κακείθεν, αντίπαλοι ή άσπονδοι φίλοι, μια καλή ευκαιρία να εξαπολύσουν γενική επίθεση, αλλά η πρόθεσή μου ήταν εντελώς α γ ν ή. Εντελώς.

Και αυθορμήτως και ακαριαία εκδηλώθηκε.
Μάλιστα, ως "παρέμβαση-απάντηση" σε δημοσιευμένη φωτογραφία ακολουθούμενη από σχόλιο, μάλλον ειρωνικό και κακεντρεχές, τρόπον τινά.


Κάποιος έγραψε "όταν μού είπαν κάτι παρόμοιο, δεκαπέντε χρόνια πριν, αισθάνθηκα να φουσκώνω σαν παγώνι"! Λογικό δεν το βρίσκετε;
Μια κυρία είπε "ευχαρίστως, σας επιτρέπω να με αποκαλείτε γκομενάρα/άκι, γυναικάρα και όλα τα συναφή και ομόηχα! Μετά χαράς, κανένα πρόβλημα... Άλλα να μη μού λέτε!"


Πριν κάνα μήνα, μια ωραιοτάτη δημοσιογράφος -γ.τ.γκ. που λένε στα σχολεία και στα καφενεία- και καθόλου πολιτική φίλη, αναφερόμενη στον περίγυρο σε μένα προσωπικώς είπε "έπρεπε να τον γνωρίζατε κάμποσα χρόνια πριν, να βλέπατε τι γκόμενος(!) ήταν και να βλέπατε πόσα κορίτσια τον περιτριγύριζαν..."


Αισθάνθηκα λίγο άβολα και αμήχανα βέβαια, αλλά γέλασα πολύ. Και μετά, σχεδόν θλιμμένα, της παραπονέθηκα:
"Δηλαδή τώρα άλλαξε το πράγμα; Τόσο χάλια είμαι;"

Πολιτική
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
"Δεν ξέρω αν υπάρχουν απωθημένα σε διάφορους και διάφορες, προφανώς νομίζω." Και φυσικά το γνωστό κλισέ: Αν μια γυναίκα διαμαρτυρηθεί για τον σεξισμό που δέχεται μια άλλη γυναίκα, αυτό συμβαίνει γιατί η ίδια είναι γριά ή/και άσχημη και ζηλεύει. Κατά το: Φεμινίστριες γίνονται μόνο οι άσχημες.
Όσο για πώς αισθάνθηκε η κυρία Αχτσιόγλου για τα λόγια του, ας μην κάνει υποθέσεις ο Ψαριανός' ας αφήσει τουλάχιστον την ίδια αν θέλει να μιλήσει για το ζήτημα.
Εντωμεταξύ, ο ίδιος αναφέρει ότι όταν μια γυναίκα τόν αποκάλεσε "γκόμενο" , αυτός αισθάνθηκε λίγο άβολα και αμήχανα. Αλλά ούτε το δικό του βίωμα τόν κάνει να αναθεωρήσει αυτό που είπε!
Συμφωνώ με τους υπολοίπους αλλά θέλω να προσθέσω ότι όχι μόνο αυτό που είπε ήταν χοντράδα, αλλά δεν ήταν και αθώα χοντράδα. Στην ουσία, αποκαλώντας την ‘γκομενάκι’ ήθελε να την μειώσει. Και σεξισμός και πατρονάρισμα: «Τι είναι αυτή υπουργός; Έλα μωρέ ένα ωραίο γκομενάκι είναι…» Αλλά αυτή είναι η συνταγή, μιλάμε με γλώσσα καφενείου (γιατί οι ηλικίες που πάνε καφενείο ψηφίζουνε) για να μοιάζουμε στους ψηφοφόρους μας και να υπάρχει ταύτιση.
Άστα μεγάλε - που λένε και στα καφενεία που μνημονεύεις -, ολόκληρη διατριβή έγραψες για να μη δεχθείς την χοντράδα που είπες (στα καφενεία αλλιώς την λένε..).Θα περιορισθώ στην αγνόηση από πλευράς σου του πολιτικού και του θεσμικού - καλώς ή κακώς - ρόλου της Αχτσιόγλου.Άλλη ερμηνεία και "πρόσληψη" έχει αν εκφρασθείς έτσι με τα φιλάρια σου στο καφενείο ή στο δρόμο, για μια ωραία γυναίκα που περνάει. Ή της το πεις κατά πρόσωπο αν θέλεις, παίρνοντας τα ρίσκα σου.Το κακό είναι ότι διεκδικείς θέση στο ευρωκοινοβούλιο - όπου τα πράγματα είναι απείρως πολυπλοκότερα -, ενώ εσύ έχεις την απλοϊκότητα καφετζή.Που άλλωστε σε βοήθησε - η απλοϊκότητα - να μεταπηδήσεις με μεγάλη ιδεολογική (;) ευκολία από τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ.Η οποία ΝΔ φέρει τώρα την τελική ευθύνη για την επιλογή σου και για ό, τι κάνεις ή πεις, νομίζοντας ότι δεν είσαι δήθεν στο καφενείο.
Αυτό που με κάνει να γελάω είναι η φιδίσια συμπεριφορά και αυτού και πολλών άλλων.Λένε ότι λένε, τρώνε κράξιμο, και μετά με δήθεν θυματοποιηση πάνε να βγουν και από πάνω..Είναι η ιδέα μου ή σε άλλες χώρες πχ Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία κλπ αν είχε τολμήσει να αναφερθεί έτσι ένας πολιτικός θα είχε διαγραφεί?