Γεωργιάδης για Τσίπρα στη θαλαμηγό - Υποστηρίζει πως απαγορεύεται να δέχεται δώρα άνω των 200 ευρώ

Γεωργιάδης για Τσίπρα στη θαλαμηγό - Υποστηρίζει πως απαγορεύεται να δέχεται δώρα άνω των 200 ευρώ Facebook Twitter
EUROKINISSI
8

Οι διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στη θαλαμηγό του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου ήταν παράνομες εάν δεν καταγράφηκαν στο «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Στον απόηχο της αποκάλυψης πως το περασμένο καλοκαίρι ο κ. Τσίπρας και η οικογένειά του παραθέρισαν για μία εβδομάδα στο Ιόνιο Πέλαγος με το πλοίο «Odyssey», ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε στον ΣΚΑΙ πως ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να λαμβάνει αδήλωτα δώρα ή παραχωρήσεις αξίας άνω των 200 ευρώ.

Εκτίμησε πως κανονικά η μίσθωση τέτοιας θαλαμηγού για επτά ημέρες θα κόστιζε τουλάχιστον 100.000 ευρώ, και συνεπώς ο κ. Τσίπρας θα έχει καταθέσει ψευδές «πόθεν έσχες» εάν δεν έχει το έχει περιλάβει ως τεκμαρτό στην δήλωση της περιουσίας του.

«Υπάρχει μεγάλο ζήτημα, ποινικό», εάν το ταξίδι δεν είναι δηλωμένο, είπε ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προσέθεσε πως εάν προκύψουν ανακρίβειες στο «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού θα πρόκειται για «ποινικά κολάσιμη» ενέργεια που πρέπει να ελεγχθεί.

Αργότερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ανάρτησε στο Τwitter το ΦΕΚ που αναφέρεται στις υποχρεώσεις των βουλευτών όσον αφορά δώρα και παροχές.  «Ακόμη και για έναν απλό βουλευτή απαγορεύεται να αποδέχεται Δώρο άνω των 200€! Εδώ μιλάμε για Πρωθυπουργό που δέχθηκε Δώρο άνω των 100.000» γράφει οι κ. Γεωργιάδης. 

Πολιτική
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μπορει να ειναι ενοχλητικος ωρες ωρες ο Αδωνις, αλλα ειναι παντα διαβασμενος και εχει ειδικοτητα να γλενταει τους συριζαιους. Προφανως αν μπορει να στοιχειοθετηθεί η κατηγορια, φευγουμε απο το ηθικο αδικημα και παμε στο ποινικο.
Ναι αλλά δεν είναι τουριστικό σκάφος που περιμένει να βγάλει κέρδος από δύο μήνες μίσθωση το χρόνο. Και αν υποθέσουμε πως το προσωπικό είναι μόνιμο, μιλάμε μόνο για την βενζίνη που έκαψε συν τρόφιμα και τέτοια έξοδα. Όσο και να σφιχτείς 100,000 δεν το βγάζεις.
Η εαρινή αντεπίθεση των συριζαίων εξωτερικού.(Όταν μια σουΐτα σε γκλαμουράτο resort κοστίζει τουλάχιστον 5 χιλιάδες ευρώ την βραδιά, επί μία εβδομάδα--δεν το βλέπω και τόσο παράλογο).
"μιλάμε μόνο για την βενζίνη που έκαψε συν τρόφιμα και τέτοια έξοδα."Αν μάλιστα πήγαν Γαύδο ή Αγκίστρι, κοιμήθηκαν σε sleeping bag στο κατάστρωμα και φέρανε και προμήθειες από σούπερ μάρκετ (κονσέρβες, μπυρόνια Ζαίος κλπ) θα τους βγήκε ακόμα πιο φθηνά.
@St Beijinger ετσι απο περιεργεια, ποσο πιστευεις θα σου πηγαινε εσενα να "ξεκουραστεις" στην συγκεκριμενη θαλαμηγο; Επειδη πας να πεις οτι ο Τσιπρας βολταρε με πολυτελη θαλαμηγο, ειχε προσωπικο που τον προσεχε και εφαγε οτι εφαγε με 0€ κοστος, αυτο προφανως δεν γινεται - τουλαχιστον οχι για εμας τους κοινους θνητους, που δεν μπορουμε να βαλουμε και μια φοροελαφρυνση στο "κακο" κεφαλαιο.
@St BeijingerΔεν με ενδιαφέρει να το "βγάλω" 100.000Ούτε να "σφιχτώ".Μου αρκεί να αποδεικνύω πως είπες ψέμα για "3 μέρες" και να βγει πάνω από 200€ που είναι και το όριο απαγόρευσης του νόμου.Διάνα και στα δυο.