Βαριές κατηγορίες Καμμένου κατά Κοτζιά για τη σύμβαση με τις «χρυσές βίζες»

Βαριές κατηγορίες Καμμένου κατά Κοτζιά για τη σύμβαση με τις «χρυσές βίζες» Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Βαρύτατες κατηγορίες εξαπέλυσε την Παρασκευή ο Πάνος Καμμένος σε βάρος του υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας στη Βουλή, για το θέμα των συμβάσεων με εταιρείες για την έκδοση βίζας.


Αφορμή η επερώτηση που κατέθεσε κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά η οποία αφορά στον διαγωνισμό «ανάδειξης παρόχων υπηρεσιών υπηρεσιών υποστήριξης των προξενικών γραφείων διπλωματικών αρχών.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο μεταξύ άλλων για παρεμβάσεις υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εξωτερικών και κατάφωρη παραβίαση των νόμων του κράτους στις συμβάσεις που έχουν συνάψει οι εταιρείες έκδοσης βίζας με το υπουργείο Εξωτερικών. Σημείωσε δε ότι οι αποκαλύψεις του αφορούν υπάλληλους του υπουργείου Εξωτερικών «που δεν ενήργησαν ως Έλληνες διπλωμάτες».

Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι «με εντολή Κοτζιά καταστράφηκαν έγγραφα και εξαφανίστηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές» στο υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο, όπως είπε, τα αρχεία «ανακτήθηκαν και θα κατατεθούν στη Βουλή».

Ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών για την ανάληψη έργου ταξιδιωτικών θεωρήσεων από συγκεκριμένη εταιρεία. Επίσης, κατέθεσε και διάβασε e-mail στη Βουλή που, όπως είπε, ανταλλάχθηκαν μεταξύ του προέδρου επιτροπής που θα αποφάσιζε για την ανάληψη του έργου και του προέδρου της εταιρείας που θα συμμετείχε στον διαγωνισμό.


Διαβάζοντας αναλυτικά τα επίμαχα e-mail, ο Καμμένος κατήγγειλε ότι «ο υποψήφιος για τον διαγωνισμό υποδεικνύει στον πρόεδρο της επιτροπής τι θα κάνει». Επικαλούμενος, μάλιστα, συγκεκριμένα αποσπάσματα, κατήγγειλε ότι όλα γίνονταν «εν γνώση του υπουργού» κ. Κοτζιά.


Όπως δήλωσε, η αλληλογραφία αποδεικνύει ότι «ο κ. Κοτζιάς συντονίζει το σύνολο των ενεργειών μεταξύ του προέδρου της επιτροπής και του υποψήφιου πελάτη της εταιρείας».


Όταν ο προεδρεύων. Γιώργος Βαρεμένος ζήτησε από τον κ. Καμμένο να ολοκληρώσει την ομιλία του γιατί είχε ξεπεράσει τον χρόνο, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αντέδρασε έντονα, λέγοντας: «Σήμερα αν στηρίξετε τον Κοτζιά, θα πέσει η κυβέρνηση».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ