Με τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μπιναλί Γιλντιρίμ και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, που από χθες πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία. 

 

Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Μπέτυ Μπαζιάνα, ξεναγήθηκαν στο παλάτι Ντολμά Μπατσέ της Κωνσταντινούπολης που λειτουργεί ως μουσείο, συνοδεία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας και νυν προέδρου της Εθνοσυνέλευσης Γιλντιρίμ Μπιναλί, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

 

Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιλντιρίμ Μπιναλί είχαν άτυπη συνάντηση, στην οποία συζήτησαν για τη συνεργασία που είχαν οι δυο τους ως πρωθυπουργοί.

 


 

 

 

 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συναντήθηκε Σισμανόγλειο Μέγαρο με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι του έθεσαν θέματα που σχετίζονται με τις ιδιοκτησίες, τις εκλογές στα ευαγή κοινοτικά ιδρύματα και την εκπαίδευση. 

 

 Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε το θετικό παράδειγμα του σχολείου στην Ίμβρο και τονίστηκε η ανάγκη να προχωρήσουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες με τη λειτουργία σχολείων.

 

Επίσης οι εκπρόσωποι της ομογένειας υπογράμμισαν πως η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης είχε πολύ θετικό αντίκτυπο στις τάξεις της.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr