Χαμός στο Ποτάμι: Ανεβάζει τους τόνους ο Θεοδωράκης- Διαρρέουν ηχητικά

Χαμός στο Ποτάμι: Ανεβάζει τους τόνους ο Θεοδωράκης- Διαρρέουν ηχητικά Facebook Twitter
0

Ολοένα θερμότερο γίνεται το κλίμα στο Ποτάμι μετά τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τον Σταύρο Θεοδωράκη ν' ανεβάζει τους τόνους κατά των βουλευτών που έφυγαν. 

Τελευταίο επεισόδιο, που έρχεται λίγο μετά τον άγριο επεισόδιο μεταξύ Σταύρου Θεοδωράκη και  Γρηγόρη Ψαριανού, ήταν η ανακοίνωση του Ποταμιού ότι υπάρχουν και «ηχογραφημένα ντοκουμέντα» που αποδεικνύουν ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές έφυγαν και διέλυσαν το κόμμα κατ' εντολήν στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.


Αποδείξεις ότι οι Αμυράς και Ψαριανός ανεξαρτητοποιήθηκαν κατ' εντολήν της ΝΔ, ζήτησε από το Ποτάμι ο κ.Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό NEWS 247.

To Ποτάμι με ανακοίνωση που εξέδωσε ισχυρίζεται ότι ουσιαστικά την διαδικασία για να παραιτηθούν και να ενταχθούν μελλοντικά στη ΝΔ οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός, «συντόνισε» ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ποταμιού:


«Εκλαμβάνοντας το ενδιαφέρον του ως ειλικρινές, και όχι προσχηματικό, θα του διηγηθούμε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας.

Έχουμε δύο ανθρώπους που παρουσία στελεχών και βουλευτών του Ποταμιού λένε συχνά ότι προβληματίζονται αν πρέπει να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στους σχεδιασμούς της ΝΔ, όπως τους το ζητούν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αναφέρουν και συγκεκριμένα ονόματα.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι καλούνται από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν, και την Πέμπτη (17 Ιανουαρίου) δηλώνουν, σε έντονους τόνους, ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάμι αποκαλώντας μάλιστα γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήματα.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση τους δεν θα αλλάξει ό,τι και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το Σαββατοκύριακο οι δύο αυτοί άνθρωποι επανέρχονται στα σενάρια των συνομιλιών με στελέχη της ΝΔ – κάνοντας λόγο για επίμονα τηλεφωνήματα του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Γεωργιάδη - και τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάμι.

Λίγες ώρες μετά οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ - ο κ. Γεωργιάδης, αλλά και ο κ. Χατζηδάκης- δηλώνουν ότι οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό.

«Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;», λοιπόν κ.Κακλαμάνη – όταν μάλιστα ΚΑΙ μάρτυρες έχουμε ΚΑΙ τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΠΣ υπάρχουν και είναι ηχογραφημένα;

Υστερόγραφα

1. Επιλέξαμε να απαντήσουμε στον κ.Κακλαμάνη γιατί μπορεί να έχουμε σοβαρές πολιτικές διαφωνίες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι, ως γιατρός, έχει ισχυρή, μέσα του, την ορθολογιστική σκέψη του επιστήμονα.


2. «Οι Αμυράς – Ψαριανός έφυγαν κατ΄ εντολή της ΝΔ και ο κ. Δανέλλης κατ΄ εντολή της κυβέρνησης» είναι ο τίτλος που έδωσαν οι δημοσιογράφοι στο επίμαχο θέμα. Παραδόξως πώς, ο κ.Κακλαμάνης δεν ζήτησε στοιχεία για το δεύτερο μέρος της αποκάλυψης, παρότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης φανταζόμασταν θα το έβρισκε πιο ενδιαφέρον».

Εντωμεταξύ, η Φωτεινή Λεομπίλα, μέλος του Ποταμιού, δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο twitter το ηχογραφημένο απόσπασμα από μία ομιλία του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή, Γρηγόρη Ψαριανού στα όργανα του κόμματος πριν από την ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο ηχητικό απόσπασμα ακούγεται ο Γρηγόρης Ψαριανός να λέει: «Δεν θέλω να εκβιάσω κανέναν. Ούτε πουθενά είπα τη μαλ***α που λέει ο ΣΚΑΪ από το μεσημέρι ότι είπε ο Ψαριανός ότι ''αν ψηφίσει το Ποτάμι τη συμφωνία εγώ αποχωρώ από το Ποτάμι''. Δηλαδή ότι είμαι και πέμπτος και εκβιάζω ας πούμε τον καραγκιόζη ότι αν ψηφίσεις, θα σου διαλύσω το κόμμα. Αυτά δεν υπάρχουν. Δεν κάνω τέτοια»

Η Φωτεινή Λεομπίλα συνόδευσε την ανάρτηση και με το εξής σχόλιο: «Όχι Γρηγόρη μου...εσύ δεν κάνεις τέτοια, κάνεις χειρότερα...Και εκβίασες και καραγκιοζάκος αποδείχτηκες και κατάφερες τη διάλυση της Κ.Ο του Ποταμιού σε αγαστή συνεργασία με τον Αμυρά κατ' εντολήν της Πειραιώς. Καλοφόρετοι και οι δύο εκεί στη ΝΔ! να τους χαίρεστε!».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM