Την πεποίθηση πως η έρευνα για την απόπειρα εισβολής στη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της περασμένης Κυριακής θα φέρει μεγάλες αποκαλύψεις, εκφράζει η Όλγα Γεροβασίλη. 

 

Σε συνέντευξη της στο «Έθνος της Κυριακής», η υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι υπήρχαν καθοδηγητές και υποκινητές, προσθέτοντας ότι «όλα τα δεδοµένα έχουν συγκεντρωθεί µε καταθέσεις», ενώ επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή, όπως λέει «δεν ψέλλισε τις λέξεις "ακροδεξιός" και "ακροδεξιά βία"».

 

«Συνάντησα και µίλησα µε τους άνδρες των ΜΑΤ, που όλοι είδαµε ότι δέχθηκαν συνεχόµενες επιθέσεις από τάγµατα εφόδου στα σκαλοπάτια της Βουλής. Οι ίδιοι ήταν που περιέγραψαν οργανωµένη ακραία βία, µε επαναλαµβανόµενες εφόδους και υποχωρήσεις. Είναι αστυνοµικοί που βρίσκονται χρόνια στον δρόµο και αυτοί χαρακτήρισαν το γεγονός πρωτόγνωρο, µε βία, µε µίσος και µε χυδαίες φραστικές επιθέσεις. Υπήρχαν καθοδηγητές και υποκινητές. Ολα τα δεδοµένα έχουν συγκεντρωθεί µε καταθέσεις, µαρτυρίες, οπτικοακουστικό υλικό και συντάσσονται οι αντίστοιχες δικογραφίες στην Αθήνα και στη Βόρεια Ελλάδα», λέει η υπουργός. 

 

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν ψέλλισε τις λέξεις «ακροδεξιά», «ακροδεξιός» και «ακροδεξιά βία», παρά µόνο κατέφυγε στο γενικόλογο κλισέ για «βία απ' όπου κι αν προέρχεται», «ψαρεύοντας» για άλλη µία φορά ακροδεξιά. Φυσικά δεν θέλω να αδικήσω τον κ. ∆ένδια, που στάθηκε µε αξιοπρέπεια. Αντίθετα, από άλλους ακούσαµε απίστευτα ευφυολογήµατα όπως ότι "οι ακροδεξιοί δεν χρησιµοποιούν κόκκινη µπογιά" και άλλα ευτράπελα», σχολιάζει. 

 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό δίπλα από οµάδες που προκαλούσαν επεισόδια στο Σύνταγµα η κ. Γεροβασίλη απάντησε: 

 

«Οπως σας είπα, οι δικογραφίες που συντάσσονται θα είναι πλούσιες και η ∆ικαιοσύνη θα κάνει το έργο της. Εκτιµώ ότι η έρευνα θα βγάλει λαγούς! Στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει τη θέση περί κατάργησης της χρήσης χηµικών στις διαδηλώσεις. Στη δηµοκρατία ο ρόλος της Αστυνοµίας είναι να προστατεύει τους πολίτες σε αντίθεση µε το αυταρχικό κράτος, που προτείνει η Νέα ∆ηµοκρατία, µε ρόλο µόνο κατασταλτικό. Στη δηµοκρατία ο ρόλος της Αστυνοµίας πρέπει να είναι κυρίως προληπτικός και να αντιµετωπίζει τις έκνοµες ενέργειες µε βάση τις αρχές της αναγκαιότητας, της αναλογικότητας και της καταλληλότητας».