Η Κατερίνα Παπακώστα υπέβαλε παραίτηση- Δεν την δέχθηκε ο Τσίπρας

Η Κατερίνα Παπακώστα υπέβαλε παραίτηση- Δεν την δέχθηκε ο Τσίπρας Facebook Twitter
0

Η αναπληρώτρια υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα υπέβαλε την παραίτησή της στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σύμφωνα με δημοσιεύματα οι λόγοι είναι δυο. 

Επιστολή παραίτησης, η οποία ωστόσο δεν έγινε δεκτή, υπέβαλε η Κατερίνα Παπακώστα, στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Δευτέρας.

Ο ένας λόγος είναι επειδή θέλει να καταδείξει ότι δεν υπάρχουν ανταλλάγματα για την στάση που θα κρατήσει στη Βουλή σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπων και ο άλλος για τις απειλές που δέχθηκε κατά της ζωή της.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει στην επιστολή παραίτησης της, την οποία κατέθεσε εγγράφως και αυτοπροσώπως στον πρωθυπουργό, η Κατερίνα Παπακώστα προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να μη μείνει καμία «σκιά» περί «ανταλλαγμάτων» και «αμαύρωσης» των «ανιδιοτελών» και «πατριωτικών θέσεών» της ενόψει της ανανέωσης της ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κατερίνα Παπακώστα έδειξε επίσης στον Αλέξη Τσίπρα και φωτογραφίες με την ίδια άσχημα χτυπημένη στο πρόσωπο, οι οποίες της εστάλησαν για να την απειλήσουν.

Η Κατερίνα Παπακώστα ισχυρίζεται πως δέχεται απειλές για την ζωή της επειδή θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και επειδή κατηγορήθηκε ότι έκανε συναλλαγή ανταλλάσσοντας την ψήφο της υπέρ της Συμφωνίας.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης της Κατερίνας Παπακώστα, όπως δημοσιεύθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: 

«Κύριε πρωθυπουργέ,

Διαγράφηκα από τη Νέα Δημοκρατία επειδή παραμένω πιστή στις πολιτικές αρχές που θέσπισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ίδρυσα το κόμμα της Νέας Ελληνικής Ορμής και συμμαχώ μαζί σας γιατί θεωρώ ότι η Κυβέρνηση αυτή πρέπει να πορευτεί σε ορίζοντα Οκτωβρίου 2019, ώστε να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Επειδή "ειδήμονες" από το παρελθόν σε συναλλαγές και ανταλλάγματα, μεταξύ των οποίων και οικονομικά, βυσσοδομούν και συκοφαντούν, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τον λαό σε πλείστα όσα, αλλά και να αμαυρώσουν τις ανιδιοτελείς και πατριωτικές θέσεις μου, θέτω την παραίτησή μου από τη θέση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη διάθεσή σας».

Η Κατερίνα Παπακώστα υπέβαλε παραίτηση- Δεν την δέχθηκε ο Τσίπρας Facebook Twitter
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM