Στην Ιθάκη έφτασε ο Τσίπρας - Αναμένεται το διάγγελμα και ο ανασχηματισμός

Στην Ιθάκη έφτασε ο Τσίπρας - Αναμένεται το διάγγελμα και ο ανασχηματισμός Facebook Twitter
2

Η επίσημη ανακοίνωση για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα έγινε πριν από λίγο  με μια λακωνική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στην Ιθάκη όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη».

Αν και το Μαξίμου δεν κάνει καμιά αναφορά για διάγγελμα, θεωρείται βέβαιο πως ο πρωθυπουργός θα στείλει από ώρα σε ώρα μήνυμα για τη μέρα που σηματοδοτεί το τέλος των Μνημονίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, στην Ιθάκη ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα, θα περιοδεύσει στη πόλη, μετά θα συναντηθεί με φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα το οποίο θα του παραθέσει ο κ. Στανίτσας.

Στο μεταξύ, τα σενάρια θέλουν από αύριο να ξεκινούν έντονες πολιτικές ζυμώσεις για τον ανασχηματισμό.

Δεν είναι γνωστές οι διαθέσεις του πρωθυπουργού για τις μετακινήσεις αλλά τα σενάρια από χθες επικεντρώνονται στα ονόματα των Λυδία Κονιόρδου, Κώστας Γαβρόγλου και Βαγγέλης Αποστόλου τα οποία σημειώνονται με ερωτηματικό για την παραμονή τους.

Εκτός κυβερνητικού σχήματος αναμένεται σύμφωνα με τα ίδια σενάρια να είναι και ο Παύλος Πολάκης.

Ο Πάνος Σκουρλέτης παραμένει με τις πληροφορίες να υποστηρίζουν ότι μεταβαίνει στην Κουμουνδούρου, σε θέση - κλειδί του κομματικού μηχανισμού, με στόχο και την καλύτερη διασύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση.

Επικρατέστερος για την αντικατάσταση του Πάνου Σκουρλέτη στο υπουργείο Εσωτερικών είναι ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος θα μετακομίσει από το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με το σενάριο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», δεν αποκλείεται να δούμε να υπουργοποιούνται στελέχη όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης.


Την πόρτα της εισόδου στην κυβέρνηση αναμένεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να δουν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας και ο διευθυντής της Κ.Ο. Κώστας Ζαχαριάδης.

Στους αμετακίνητους εμφανίζονται οι Νίκος Κοτζιάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πάνος Καμμένος.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αναμένουμε διάγγελμα της πρωθυπουργάρας και νέα πανηγύρια στο Σύνταγμα. Παρακαλούνται τα συριζοτρόλ και λοιπές συνιστώσες να ετοιμάζονται να σύρουν το χορό.