Στην Ιθάκη έφτασε ο Τσίπρας - Αναμένεται το διάγγελμα και ο ανασχηματισμός

Στην Ιθάκη έφτασε ο Τσίπρας - Αναμένεται το διάγγελμα και ο ανασχηματισμός Facebook Twitter
2

Η επίσημη ανακοίνωση για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα έγινε πριν από λίγο  με μια λακωνική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στην Ιθάκη όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη».

Αν και το Μαξίμου δεν κάνει καμιά αναφορά για διάγγελμα, θεωρείται βέβαιο πως ο πρωθυπουργός θα στείλει από ώρα σε ώρα μήνυμα για τη μέρα που σηματοδοτεί το τέλος των Μνημονίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, στην Ιθάκη ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα, θα περιοδεύσει στη πόλη, μετά θα συναντηθεί με φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα το οποίο θα του παραθέσει ο κ. Στανίτσας.

Στο μεταξύ, τα σενάρια θέλουν από αύριο να ξεκινούν έντονες πολιτικές ζυμώσεις για τον ανασχηματισμό.

Δεν είναι γνωστές οι διαθέσεις του πρωθυπουργού για τις μετακινήσεις αλλά τα σενάρια από χθες επικεντρώνονται στα ονόματα των Λυδία Κονιόρδου, Κώστας Γαβρόγλου και Βαγγέλης Αποστόλου τα οποία σημειώνονται με ερωτηματικό για την παραμονή τους.

Εκτός κυβερνητικού σχήματος αναμένεται σύμφωνα με τα ίδια σενάρια να είναι και ο Παύλος Πολάκης.

Ο Πάνος Σκουρλέτης παραμένει με τις πληροφορίες να υποστηρίζουν ότι μεταβαίνει στην Κουμουνδούρου, σε θέση - κλειδί του κομματικού μηχανισμού, με στόχο και την καλύτερη διασύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση.

Επικρατέστερος για την αντικατάσταση του Πάνου Σκουρλέτη στο υπουργείο Εσωτερικών είναι ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος θα μετακομίσει από το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με το σενάριο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», δεν αποκλείεται να δούμε να υπουργοποιούνται στελέχη όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης.


Την πόρτα της εισόδου στην κυβέρνηση αναμένεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να δουν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας και ο διευθυντής της Κ.Ο. Κώστας Ζαχαριάδης.

Στους αμετακίνητους εμφανίζονται οι Νίκος Κοτζιάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πάνος Καμμένος.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αναμένουμε διάγγελμα της πρωθυπουργάρας και νέα πανηγύρια στο Σύνταγμα. Παρακαλούνται τα συριζοτρόλ και λοιπές συνιστώσες να ετοιμάζονται να σύρουν το χορό.