Στην επίθεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σημειώνοντας ότι «το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό, έχει σχέση με αυτούς που κανακεύουν ακροδεξιούς κύκλους», ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «γραφικές» αλλά καταδικαστέες τις πράξεις του «Ρουβίκωνα».

 

«Η δράση του Ρουκίβωνα μας προβληματίζει» τόνισε ο κ. Τόσκας, επισημαίνοντας ότι «μας κάνει κακό πολιτικά».

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Τόσκας αναφερόμενος στα μέλη του Ρουβίκωνα, τα χαρακτήρισε ότι «πολιτικά κινούνται με τα τέσσερα σαν τα μωρά» κάνοντας λόγο για πρωτόγονη πολιτική σκέψη, ενώ σημείωσε ότι δεν μένουν ατιμώρητα. Ανέφερε ότι έχουν γίνει περίπου 67 συλλήψεις και πάνω από 100 προσαγωγές.

 

Σχετικά με την επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη, υπογράμμισε ότι η στάση όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου θα έπρεπε να είναι ενιαία, χωρίς να αφήνονται «υπονοούμενα όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της περί ανομίας, το γνωστό κλισέ, που χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση. Και θα έπρεπε βέβαια η Νέα Δημοκρατία να μαζέψει και τα στελέχη της, που κάνουν απαράδεκτα σχόλια και να αποπέμψει, θα έλεγα, τα στελέχη της που κάνουν απαράδεκτα σχόλια, τα οποία πυροδοτούν καταστάσεις».

 

«Η ενέργεια αυτή ήταν απαράδεκτη, είναι καταδικαστέα και θα πληρώσουν αυτά τα ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία έκαναν αυτά τα οποία είδαμε όλοι. Ήδη βρίσκονται, θα πάνε μάλλον στον Εισαγγελέα σε λίγο -αν δεν έχουν πάει αυτή τη στιγμή που μιλάμε- τέσσερα άτομα για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία και οι οποίοι συνελήφθησαν με πολύ γρήγορες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας» ανέφερε ο κ. Τόσκας.

 

«Η θεωρία των δύο άκρων περί ανομίας και ότι η βία προέρχεται από διάφορες πλευρές αποτελεί κατά κάποιον τρόπο φερετζέ στο να αποκαλύψουμε τους πραγματικούς κινδύνους για τη Δημοκρατία μας. Αυτούς που επωάζουν τα αυγά των φιδιών που με κανέναν τρόπο δεν πρόκειται να αφεθούν», ανέφερε.

 

Ο Νίκος Τόσκας επισήμανε ότι αυτός ο τόπος έχει υποφέρει από τέτοιες απόψεις και «δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσουμε να ξαναφέρουν τον τόπο σε κίνδυνο. Πληρώσαμε με Κυπριακό, πληρώσαμε με χούντες. Αυτά θα έπρεπε κάποιοι ανιστόρητοι αυτών των ακροδεξιών κύκλων να τα 'χουν υπόψη τους».

 

«Τα περισσότερα χρόνια έχω υπηρετήσει ως στρατιωτικός στη Βόρεια Ελλάδα και ξέρω ότι αυτοί που πραγματικά αγαπούν αυτόν τον τόπο, οι πραγματικοί πατριώτες, βρίσκονται με τη μεριά της σύνεσης. Βρίσκονται με τη μεριά της πραγματικής υπεράσπισης των εθνικών θεμάτων, ενώ αυτοί οι οποίοι καταφεύγουν σε παραληρήματα και σε εκμετάλλευση είναι οι ίδιοι που για όσους ξέρουν ιστορία προκάλεσαν το 1897», σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

Ο Νίκος Τόσκας μίλησε για οργή και αγανάκτηση που διακατέχει κάθε δημοκρατικό πολίτη για τις πράξεις ακροδεξιών στοιχείων οι οποίοι προσπάθησαν να συνδέσουν μια εκδήλωση του ποντιακού ελληνισμού με πράξεις βαρβαρότητας.

 

Ανέφερε ότι μέχρι το πρωί της Δευτέρας, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

 

Σχετικά με το αν θα μπορούσε να προληφθεί αυτή η επίθεση όπως και επίθεση σε κάθε μεμονωμένο πολιτικό εκπρόσωπο θεσμών, ο κ. Τόσκας είπε ότι «τότε μιλάμε για εξωπραγματικά πράγματα και μιλάμε για καταστάσεις περιφρούρησης που φεύγει από κάθε πρόληψη και καθετί συνηθισμένο», τονίζοντας ότι «αυτοί που θέτουν αυτά τα ερωτήματα μήπως θα έπρεπε να θέσουν το άλλο το ερώτημα: πώς μπορεί να μαζευτούν αυτοί οι κύκλοι και αυτές οι δυνάμεις που με τρόπο φυγόκεντρο έχουν εξαπολυθεί και έχουν αποδεσμευθεί εδώ και κάποιες δεκαετίες και στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα;».

 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε επίσης ότι «το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό αυτή τη στιγμή, το θέμα έχει σχέση με αυτούς που κανακεύουν ακροδεξιούς κύκλους. Έχει σχέση με αυτούς που αντί να πουν τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη για το πώς δημιουργήθηκαν τόσα χρόνια καταστάσεις που μπερδεύουν τα εθνικά θέματα, με το παραλήρημα ή με την εκμετάλλευση, το πάνε στο αν έπρεπε να έχει έναν ή δύο αστυνομικός ο κύριος Μπουτάρης».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr