Επιμένουν στο όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν» Ζάεφ και Ντιμιτρόφ

Επιμένουν στο όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν» Ζάεφ και Ντιμιτρόφ Facebook Twitter
EPA/DIMITAR DILKOFF
4

Στο όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν», επιμένει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε νέες δηλώσεις του, τονίζοντας ότι θεωρεί ότι πρόταση που κατέθεσε είναι η πιο κατάλληλη για την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό.

Τόσο ο Ζόραν Ζάεφ, όσο και ο Νικολά Ντιμιτρόφ, σε δηλώσεις τους, επέμειναν σε αυτό το σενάριο, με τον Ζάεφ να καλεί την Ελλάδα να επανεξετάσει τη συγκεκριμένη και τον υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει ότι θα παραιτηθεί αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, τόνισε πως με το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν», πρακτικά δεν απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση, ενώ ενισχύει την ταυτότητα της ΠΓΔΜ και παραχωρεί στην Ελλάδα μια σύνθετη ονομασία με χρονικό προσδιορισμό.

«Πρόκειται για μία λύση που συνιστά κέρδος και για τις δύο πλευρές και που οδηγεί στην επίλυση της 25ετούς διαφοράς για το θέμα του ονόματος», ανέφερε ο Ζάεφ.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένα πολιτικό κόμμα, ένας διανοούμενος, ένας απλός πολίτης που προσβάλλεται από αυτή την πρόταση. Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε», πρόσθεσε.

«Πρώτα, ας δούμε αυτή την πρόταση μέχρι τέλους και καλώ όλους στην Ελλάδα να την εξετάσουν, γιατί αξίζει», δήλωσε ο Ζάεφ.

Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καταλληλότερη προταση για το όνομα από το «Μακεδονία του Ίλιντεν», σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ.

«Δεν βλέπω μια πιο ικανοποιητική πρόταση που να έχει τη συγκατάθεση και των δύο πλευρών που διαπραγματεύονται» είπε ο κ. Ντιμιτρόφ στον τηλεοπτικό σταθμό 1TV.

«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε και να πείσουμε τον λαό μας να στηρίξει τη λύση διότι πιστεύουμε σε αυτή», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι η νέα πρόταση περιλαμβάνει την αναγνώριση του «μακεδονικού έθνους και της γλώσσας».

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο Τσίπρας είναι ικανός να δώσει τελικά όντως τη Θεσσαλονίκη και μετά να πει ότι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ.Είναι φοβερό τι βρίσκουν και κάνουν τώρα που πέτυχαν τον Αλέκσι.