«Ναι» στο όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν» από τον Ζάεφ - Αποστάσεις από Μαξίμου

«Ναι» στο όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν» από τον Ζάεφ - Αποστάσεις από Μαξίμου Facebook Twitter
2

Θετικός εμφανίστηκε στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Τwitter, η «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ιλιντεν είναι μία λύση, για την οποία είμαι έτοιμος να προχωρήσω».

Νωρίτερα,  ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της χώρας, Γκιόργκε Ιβάνοφ και τους επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων κομμάτων αναφορικά με τις λεπτομέρειες της πρόσφατης συνάντησης που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα καθώς και για όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ονοματολογικό.

Αποστάσεις παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου

«Καλωσορίζουμε την αποδοχή από πλευράς ΠΓΔΜ ότι λύση στο ονοματολογικό δε μπορεί να υπάρξει χωρίς την υιοθέτηση ονομασίας erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις έναντι όλων» αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Ωστόσο, ενθαρρύνουμε τους γείτονές μας να συνεχίσουμε από κοινού να εργαζόμαστε για εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, όπως ακριβώς προβλέπει και η δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, κ. Μάθιου Νίμιτς, προστίθεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Καταλήγοντας, το Μαξίμου αναφέρει «ότι η λύση αυτή καθώς και οι προβλέψεις κατά του αλυτρωτισμού πρέπει να κατοχυρωθούν με Συνταγματική Αναθεώρηση».

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στο «όχι» των αγροτών - «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Οι αγρότες απάντησαν «όχι» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν πράξη δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΡΑΠΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομία για τον Γιώργο Ξυλούρη - «Να ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Φραπές», φέρεται να απείλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής
THE LIFO TEAM