Μπουτάρης: «Ήταν μια άθλια επίθεση. Με χτυπούσαν παντού»

Μπουτάρης: «Ήταν μια άθλια επίθεση. Με χτυπούσαν παντού» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2

«Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά», δήλωσε τα ξημερώματα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από την επίθεση που δέχθηκε στο περιθώριο εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Έχω άριστες σχέσεις με τους Πόντιους και δεν πιστεύω ότι οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος, λίγες ώρες μετά την επίθεση.

Σε δηλώσεις του στο Thestival.gr είπε: Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δε νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση».

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο παρέμεινε μέχρι σήμερα το πρωι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μετά την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε μπροστά από το Λευκό Πύργο στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Λίγο μετά την επίθεση ο κ.Μπουτάρης μεταφέρθηκε στο γραφείο του στο δημαρχείο. Ωστόσο, λόγω της αδιαθεσίας που ένιωθε αποφασίστηκε να μεταβεί σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Οι γιατροί πρότειναν να νοσηλευτεί ο δήμαρχος για προληπτικούς λόγους.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον αποτροπιασμό του και την απερίφραστη καταδίκη του για την φασιστικής -κατά την επιεικέστερη έκφραση- νοοτροπίας επίθεση εναντίον του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από περιθωριακά στοιχεία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό των δραστών που επιτέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το Thestival.gr, αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν προανάκριση προκειμένου να ταυτοποιηθούν όσοι συμμετείχαν στο επεισόδιο κατά του δημάρχου.

Αυτή την ώρα, εξετάζεται όλο το οπτικό υλικό που έχει δημοσιευτεί σε μέσα ενημέρωσης αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαπιστωθεί ποια είναι τα άτομα προέβησαν σε αδικήματα, να ταυτοποιηθούν και στη συνέχεια να διαταχθεί η σύλληψή τους.

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
θελω να πιστευω οτι ετρεξαν συσωμοι οι ποντιοι να τον προστατευσουν εφ οσον διαδηλωναν κατα της βιας. Η μηπως δεν ειναι ετσι; Μηπως θελουμε να κλαιμε οταν η βια τπυπαει μονο εμας;
Τραγικότερο όλων, η συναίνεση των συμμετεχόντων στο λιντσάρισμα, σιωπηρή η ενεργητική δεν έχει σημασία. Ειναι ντροπή για το ποντιακό ζήτημα ειδικά αν τα σωματεία δεν πάρουν μια ξεκάθαρη δυναμική θέση απέναντι στους κάφρους, αίσχος.