ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

FAZ: Χειραγώγησε ο Τσίπρας τη δικαιοσύνη;

FAZ: Χειραγώγησε ο Τσίπρας τη δικαιοσύνη; Facebook Twitter
6

Οι συνεχιζόμενες δικαστικές έρευνες στην υπόθεση Novartis μπαίνουν σήμερα στο μικροσκόπιο της γερμανικής FAZ.

Υποψίες για φερόμενες καταβολές προμηθειών από την Ελβετία προκαλούν αναβρασμό του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα, παρατηρεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο που επιγράφεται «Χειραγώγησε ο Τσίπρας την δικαιοσύνη;».

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει: «Πολιτικός κόσμος και Τράπεζα της Ελλάδος συγκλονίζονται από τις δικαστικές έρευνες για διαφθορά, οι οποίες σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα αποκαλύψουν την βαθιά παράνομη εμπλοκή της αντιπολίτευσης. Για την αντιπολίτευση ωστόσο οι έρευνες είναι το αποτέλεσμα κατάχρησης της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει ένα προεκλογικό αγώνα λάσπης σε βάρος των καθιερωμένων κομμάτων.

Οι υποψίες για διαφθορά βαραίνουν, σύμφωνα με ελληνικά μέσα ενημέρωσης, σειρά πρώην υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η δικαστική έρευνα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς ότι διεξάγεται και σε βάρος του νυν ευρωπαίου επιτρόπου Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Διοικητή της Τραπέζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα. (...)

Συγκεκριμένες αποδείξεις για τις κατηγορίες διαφθοράς δεν υπάρχουν, όπως όλα δείχνουν. Αφετηρία των ερευνών είναι μόνο οι καταθέσεις έξι ατόμων, των οποίων τα ονόματα είναι απόρρητα. Τρία από αυτά συμμετέχουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων στις ΗΠΑ.

Η υπόθεση Novartis συμπίπτει με μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση Τσίπρα, συνεχίζει η FAZ.

Μόλις λίγες μέρες πριν, η αντιπολίτευση κινητοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κατά ενδεχόμενων υποχωρήσεων στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. (...) Η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει την υπόθεση χειραγώγησης της δικαιοσύνης, που ξεκίνησε από μια πρώην ανώτατη δικαστή, η οποία μετά την συνταξιοδότησή της δραστηριοποιείται ως σύμβουλος του πρωθυπουργού, αλλά και μιας πρώην συνεργάτιδας του υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία διαδραματίζει κορυφαίο ρόλο στην ελληνική δικαιοσύνη.

Περιπτώσεις χειραγώγησης της δικαιοσύνης δεν είναι ούτως ή άλλως κάτι καινούργιο, όπως δείχνει η δίωξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Πολιτική
6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν διαβάσει κάποιος, διεθνή αρθρογραφία για την υπόθεση στις Η.Π.Α θα καταλάβει ότι αυτά που λέει η Ν.Δ και γενικώς η αντιπολίτευση είναι αστεία! Σίγουρα κάποιοι παρανόμησαν και πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, όπως κάνει όλος ο κόσμος! Φτάνει πια με την αηδιαστική ρητορική για παρεμβολή στη δικαιοσύνη, μήπως έγινε και παρεμβολή στο FBI; μήπως και στην Ελβετία; Αστείοι τύποι!
Συγγνώμη αλλά πολύ διακριτικά θε ήθελα να πω ότι ο τρόπος που έχουν στηθεί οι ματυρίες είνα αστείος.Δεν είναι καθόλου αστείο ότι για χρόνια κάποιοι κάναν πάρτυ στο χώρο της υγείας.Όταν κάποιος λέει το πρώτο δεν σημαίνει ότι αρνείται το δεύτερο.
Το θέμα με τους μάρτυρες κρίνετε από τη δικαιοσύνη, την οποία η Ν.Δ εξυμνουσε όταν έβγαζαν αποφάσεις κατά ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε ΣΤΕ) , αλλά τώρα την βρίσκουν προβληματική; Μου αρέσουν πολύ τα αρνητικά σχόλια των ΝΔκρατων που έχουν κατακλύσει τη LiFO! Χτυπάει υπερωρίες η νεολαία.
Αγαπητέ κινηματογραφιστή,Πραγματικά μου τη σπάει να με χαρακτηρίζουν άνθρωποι που δεν με γνωρίζουν. Αν δεν γνωρίζεις πούθε αερίζεται η όρνις αβαβά.Η δικαιοσύνη απαρτίζεται από πρόσωπα. Η κα Τουλουπακη διορίστηκε στη θέση της κας Ράικου η οποία οδηγήθηκε σε παραίτηση μετά από δημοσιεύματα του documento. 10 μηνες μετά τον διορισμό της νέας εισαγγελέα υπαρχει σκανδαλακι έτοιμο να τραβήξει μέχρι τις εκλογές. Αντιλαβού;Το σκάνδαλο στην υγεία είναι λογικό να υφίσταται πριν τις περικοπές που έφερε στην υγεία το μνημόνιο. Όχι μετά. Αντιλαβού νο2;
Το σκάνδαλο της Novartis είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο που αγγίζει πολλούς γιατρούς σε πολλές χώρες. Το FBI δεν ειδοποίησε για Έλληνες πολιτικούς, αυτό έγινε από τους εδώ κουκουλοφόρους. Όλα μέχρι τώρα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διείδε σε αυτό μια ευκαιρία να πετάξει μέσα στη δικογραφία και τα ονόματα μερικών πολιτικών του αντιπάλων προκειμένου να τους λασπώσει.Είναι τόσο εμφανώς ερασιτεχνικά στημένη η υπόθεση που καλό θα ήταν να μην βιάζεσαι να χαρακτηρίσεις «αηδίες» τα περί παρεμβολής στην δικαιοσύνη ή τουλάχιστον να μας εξηγήσεις γιατί οι πρώτοι που το λένε είναι οι ίδιοι οι δικαστικοί. Τώρα άμα εσένα σε καλύπτουν καταθέσεις τύπου «εγώ με το μάτι κόβω στο περίπου ότι ο τάδε υπουργός πήρε τόσα εκατομμύρια μίζα», εγώ πάω πάσο.