Καθαρή και ισχυρή κρίνεται ότι ήταν η εντολή που έλαβε η Φώφη Γεννηματά από το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής για να ηγηθεί του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

  

Ωστόσο, τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά τη νίκη είναι οι εξελίξεις για την επόμενη ημέρα στην Κεντροαριστερά, και το στοίχημα του νέου φορέα σχετικά με τις προγραμματικές θέσεις και το ιδρυτικό συνέδριο. Οι εξελίξεις για τον φορέα αναμένονται με ενδιαφέρον.

 

Η Νέα Δημοκρατία ήταν από τα πρώτα κόμματα της αντιπολίτευσης που έσπευσαν να συγχαρούν την κυρία Γεννηματά, αλλά και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μέσω Twitter, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή των εκλογικών διαδικασιών τηρεί πιο σκωπτική θέση και στάση απόστασης στις εξελίξεις. Τα δύο αυτά δεδομένα είναι ίσως ενδεικτικά της συνεννόησης που αναμένεται μεταξύ του νέου φορέα και της ΝΔ.

 

Επίσης να σημειωθεί ότι η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δέχθηκε συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από τους κκ Σημίτη, Παπανδρέου, Βενιζέλο, Καμίνη, Θεοδωράκη, Μανιάτη, Θεοχαρόπουλο, Ραγκούση, Τούντα και Πόντα.

 

Υπενθυμίζεται ότι με ποσοστό 56,64% (στο 96% των καταμετρημένων ψήφων), αναδείχθηκε νικήτρια το βράδυ της Κυριακής έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη που συγκέντρωσε ποσοστό 43,36%. Μηνύματα ενότητας εξέπεμψαν και οι δύο για την παράταξη που κινητοποίησε τουλάχιστον 156.000 πολίτες στον β' γύρο της κάλπης.

 

«Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η καθαρή εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους» δήλωσε η αρχηγός του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

 

Εκτός από το αποτέλεσμα και τον τελικό νικητή μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί από το γεγονός ότι ο στόχος της συμμετοχής που είχε τεθεί από όλες τις πλευρές επετεύχθη, καθώς πάνω από 155.000 πολίτες πήγαν στην κάλπη, ποσοστό κοντά στο 75% σε σχέση με την πρώτη Κυριακή.

 

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι δύο μονομάχοι, Φώφη Γεννηματά και Νικος Ανδρουλάκης στον πρώτο γύρο πήραν από κοινού 138.066 ψήφους, με την κ. Γεννηματά να περνά τις 86.000και το κ. Ανδρουλάκη τις 51.000.