Στη Φλόριντα κάνει τόσο κρύο, που ιγκουάνα μπορεί να πέσουν από τα δέντρα

Στη Φλόριντα κάνει τόσο κρύο, που ιγκουάνα μπορεί να πέσουν από τα δέντρα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Μία ασυνήθιστη προειδοποίηση έκανε η μετεωρολογική υπηρεσία για τη Φλόριντα: εξαιτίας των ασυνήθιστα χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή, ιγκουάνα μπορεί να πέφτουν από τα δέντρα.  

«Τα ιγκουάνα είναι ψυχρόαιμα. Επιβραδύνουν ή ακινητοποιούνται όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν στους 4-9 βαθμούς Κελσίου. Μπορεί να πέσουν από δέντρα, αλλά δεν είναι νεκρά», ανέφερε σε ανάρτηση η μετεωρολογική υπηρεσία Μαϊάμι- Νότιας Φλόριντα. 

Το θερμόμετρο στη νότια Φλόριντα έφτασε τους -3,9 βαθμούς Κελσίου το πρωί της Κυριακής, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία αναμενόταν να είναι 10-15 βαθμοί. 

«Το σώμα τους ουσιαστικά αρχίζει να κατεβάζει διακόπτη και χάνουν τις λειτουργίες τους. Είναι στα δέντρα, κοιμούνται σε κλαδιά και επειδή κάνει τόσο κρύο χάνουν τη δυνατότητα να κρατιούνται και πέφτουν», εξήγησε η ζωολόγος Στέισι Κόεν, ειδική για τα ερπετά στον ζωολογικό κήπο του Παλμ Μπιτς, εξηγώντας τι συμβαίνει στα ιγκουάνα. 

Αν και τα περισσότερα ερπετά πιθανότατα θα επιζήσουν από αυτή την περίοδο ακινητοποίησης, η Κόεν υπογράμμισε ότι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι απειλή για την επιβίωσή τους και ως παράδειγμα ανέφερε το ξαφνικό κρύο του 2010, που εξάλειψε μεγάλοι αριθμό του πληθυσμού τους.  

«Το κρύο είναι πολύ απειλητικό για τη ζωή τους, επειδή είναι από μέρη της κεντρικής και νότιας Αμερικής κοντά στον ισημερινό, όπου πάντα κάνει πολύ ζέστη», επεσήμανε. 

Τα πράσινα ιγκουάνα θεωρούνται χωροκατακτητικό είδος στη Φλόριντα, όπου εισήχθησαν κατά λάθος ως «λαθρεπιβάτες» σε φορτηγά πλοία. Ζυγίζουν έως 7,5 κιλά και το μήκος τους φτάνει στα 1,50 μέτρα. 

Με πληροφορίες από Reuters

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άπιαστο σα φάντασμα»: Σπάνιο κολιμπρί επανεμφανίστηκε στην Κολομβία - Έχει καταγραφεί μόλις άλλες δύο φορές

Περιβάλλον / «Άπιαστο σα φάντασμα»: Σπάνιο κολιμπρί επανεμφανίστηκε στην Κολομβία - Έχει καταγραφεί μόλις άλλες δύο φορές

Το κολιμπρί που απαθανάτισε ο Βέγα ήταν αρσενικό, όπως μαρτυρούσε το σμαραγδένιο πτέρωμά του, ο μπλε λαιμός του και καμπύλο μαύρο ράμφος του
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ