Μεγάλη έλλειψη φαίνεται να παρατηρείται φέτος στις διαθέσιμες ποσότητες σαρδέλας που αλιεύονται στον Πατραϊκό Κόλπο.
«Η τιμή της έχει φτάσει και τα 15 ευρώ το κιλό από 6 - 7 ευρώ που ήταν πέρυσι» δήλωσε στην ΕΡΤ, ιδιοκτήτρια ιχθυοπωλείου στην Πάτρα. «Ο γαύρος πάλι από 5 - 6 ευρώ πέρυσι έχει φτάσει στα 8 - 9 ευρώ το κιλό, ακριβότερος αλλά σε πιο λογική τιμή» πρόσθεσε.
«Εικάζουμε ότι η υπεραλίευση έχει οδηγήσει στην έλλειψη της σαρδέλας στον Πατραϊκό Κόλπο. Σαν αποτέλεσμα οι καταναλωτές στρέφονται σε φθηνότερα ψάρια όπως ο γαύρος ή στην τσιπούρα που υπάρχει σε αφθονία καθώς είναι ψάρι ιχθυοτροφείου» κατέληξε.